פלפלים ממולאים של אנה ארונוב - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה החורפית של אנה ארונוב

תמונה גרסת הדפסה

פלפלים ממולאים של אנה ארונוב

באמצע ינואר היינו אמורים לשבת מתחת לפוך ולהתנחם באוכל חם וביתי, שעושה נעים בלב ובבטן.

אולי לא נתכרבל הפעם מתחת לפוך עבה אבל כמנת חורף קלאסית היא מתאימה גם להתכרבלות בשמיכה דקה על הספה ולערב של מטעמים עשירים ומלאי בריאות.

קבלו באהבה ממני, מתכון של ממולאים מושלמים לימי חורף קרים וגם לאלה שקצת פחות קרים:

 

חומרים

500 גר' בשר בקר טחון טרי

5 פלפלים צבעוניים

2 עגבניות

2 בצלים

2 גזרים

5-6 שיני שום

חצי צרור כוסברה

בקבוק רסק עגבניות שופרסל גרין

2 כוסות אורז אורגני מלא שופרסל גרין (מוכן)

בהרט/כמון - מה שאוהבים

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. למילוי: מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את השום והבצל יחד עם הבשר והכוסברה.
  2. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים אורז אורגני מלא. מוסיפים מלח, בהרט או כמון, ומערבבים. מוסיפים כוס מים ומבשלים כ-10 דק.
  3. קוטמים לכל פלפל את ה"ראש", הכיסוי, ושומרים. אני מילאתי גם עגבניות גדולות, רוקנתי את העגבניה ושמרתי את תוכנה לרוטב. ממלאים את הפלפלים ואת העגבניות במילוי.
  4. לרוטב: קוצצים עגבניות דק-דק או מעבירים במעבד מזון כשלוש-ארבע עגבניות פלוס את מה שנשאר מהעגבניות שמילאנו. מטגנים בסיר גבוה את הבצל, ומוסיפים את העגבניות, שני גזרים חתוכים דק, מלח, פלפל חריף ומים. מביאים לרתיחה.
  5. מניחים את הפלפלים והעגבניות בסיר ושופכים קצת מהרוטב לתוך כל ממולא. מכסים את הסיר ומבשלים. אחרי חצי שעה בישול אני מעבירה  לתנור מחומם ל-200 מעלות לעוד כעשרים דקות.
  6. יוצא פשוט מושלם ומלא בויטמינים ומינרלים, בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס