עוגת בננות בריאה | מתכון של אנה ארונוב - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בננה ברד - מתכון שבועות של אנה ארונוב

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת בננות בריאה של אנה ארונוב

שבועות בפתח והיה בא לי לאפות לחג לקראת אירוח מיוחד. כמובן שהמחשבה הראשונה שעלתה לי היתה עוגת גבינה, אבל היי, למדתי להקשיב גם למחשבה השניה והשלישית. 

אם חייבים גבינה אפשר תמיד להוסיף זיגוג של מסקרפונה או קרם וניל וגבינה אבל אני דווקא אהבתי את הרעיון של בחירה בסוג עוגה אחרת פחות צפויה.

אז איזו עוגה בחרתי? בננה ברד! החלטתי שהשנה מתאים לי להתארח עם עוגת בננה סופר בריאה. בלי סוכר ובלי קמח, משהו שיהיה כיף לחלוק עם המארחים וגם לאכול ללא מצפון.

תרשמו:

 

בננה ברד של אנה ארונוב

מרכיבים:

3 בננות בשלות מאוד

1 ביצה 

כפית תמצית וניל

1/4 כוס שמן זית GREEN

חצי כוס מייפל אורגני GREEN

200 גרם קמח שיבולת שועל (לקחתי מלא, פשוט טחנתי שיבולת שועל בבלנדר)

כפית אבקת אפייה

50 גרם שוקולד מריר קצוץ (השתמשתי ב 85%)

50 גרם אגוזי לוז קצוצים 

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים היטב את הבננות. 
  2. בקערה מערבבים את כל חומרי הגלם הרטובים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את חומרי הגלם היבשים וממשיכים לערבב
  1. לבסוף, מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים לפיזור 
  2. מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
  3. אופים בתנור שמחומם מראש ל-170 במשך 45-50 דקות.

וזהו, מצננים ויוצאים לדרך!

קל, בריא וטעים! בדיוק כמו שאני אוהבת! 

חג שמח 🌸🌸🌸

 

 

לעוד מתכונים של מאפים מיוחדים, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס