אבי ביטון מכין קרקרים ביתיים | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שנת הלימודים בפתח: אבי ביטון מכין מנת ילדים מושלמת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקרקרים ביתיים

אני יודע שרובכם חושבים שבבית של שף תפתחו את המקרר ותמצאו תמיד חמאה אירית איכותית, קוויאר בלוגה יוקרתי וגם כמה סוגי פטה או נקניק מחוץ לארץ.

כולם מדמיינים שכל ארוחת צהריים לילדים וכל סנדביץ' לבית ספר כשיש אבא שף הוא חגיגה קולינרית...בכל אופן, תרשו לי לנפץ לכם את המיתוס! ברוב המקרים המקרר של שפים הוא ריק. במקרה הטוב יש בו קצת גבינה וכמה ירקות ואולי סוללות לשימור במדפים של הדלת….כך שתמיד אחרי סרוויס זה יגמר בניגוב של גבינה עם בייגלה על הספה או כשהילדים בסביבה מאלתרים מנות מזינות או יוצאים לאכול.!

לקראת החזרה של הילדים לבית ספר וניסיון לחזור לשגרה, החלטתי לחשוב פעמיים על מה שאני מכניס לגוף, והחלטתי להכין קרקרים, מאכל שאני מאוד אוהב בבית. במקום לקנות קרקרים שאני לא יכול לשלוט על המרכיבים שלהם, אני מכין כמות גדולה של קרקרים בטעמים שאני רוצה, גודל שאני רוצה וכמות הקלוריות והשומן שאני רוצה. אגב, גם מבחינת חסכון, כדאי להכין קרקרים בבית אם מכינים כמות גדולה שיהיה לילדים. 

קבלו מתכון משוגע וממכר לקרקרים:

 

קרקרים, גם לילדים, של אבי ביטון

מרכיבים:

כוס קוואקר שופרסל גרין

כוס ורבע מים 

כף סילאן 

2 כפות שמן זית 

חצי כפית פלפל שחור טחון 

חצי כפית מלח 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המים עם הקוואקר ומחכים כחצי שעה
  2. מערבבים עם שאר החומרים
  3. משטחים  את הבלילה דק על נייר אפיה בעובי 2 מ"מ (אפשר להעזר בעוד נייר אפייה לשטח) 
  4. אופים בחום 180 מעלות למשך עשר דקות, מוציאים בעזרת סכין, חותכים למלבנים בגודל 6 על 6 ס"מ ומחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות.
  5. תזכרו שהזהרתי...זה ממכר!

עוד ממני

לא כדאי לפספס