צ'יפס "קסם" ללא טיגון של אבי ביטון | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שחיתות מאוזנת: צ'יפס "קסם" ללא טיגון של אבי ביטון

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לצ'יפס ללא טיגון

הילדים שלי משוגעים על צ’יפס,
 ברמה שהם יכולים כל יום לאכול בבוקר, בצהריים ובערב רק צ׳יפס...
האמת שגם אני ממש אבל ממש אוהב את תפוחי האדמה הזהובים והמתקתקים האלה. הבעיה היא, שצ׳יפס כמה שהוא טעים ככה הוא משמין! כשהתחילה הקורונה והיינו ספונים בבית כל המשפחה למשך כל היום,
עלה לי רעיון להכין צ’יפס אך ורק מתפוחי אדמה ומלח, כלומר בלי טיפת שמן - בלי כפית שמן או איזה ריסוס קליל של שמן! פשוט בלי טיפה אחת של שמן!
הטריק הגדול הוא פשוט להסתמך על הנוזלים שיש בתפוחי האדמה וגם על כמות הסוכרים שיש באופן טבעי בתפוחי האדמה, אלה נותנים פריכות ומתיקות כיפית! קדימה למתכון הקליל:
מתכון צ'יפס ללא טיגון של אבי ביטון
מרכיבים:
תפוחי אדמה מזן דזירה
מלח
אופן ההכנה:
1. בוחרים תפוחי אדמה מזן דזירה ופורסים דק.
2. שוטפים היטב וממליחים במעט מלח דק. 
3. מניחים מחבת על חום בינוני.
4.  מניחים את תפוחי האדמה על המחבת כשש דק מכל צד. בזמן הזה הם גם יתבשלו וגם ישחימו ונקבל פרוסות תפוחי אדמה אדמה פריכות, שחומות וטעימות!
5. בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס