אבי ביטון מבשל צ'רשי | אתגר ירקות כתומים | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: צ'רשי מבית אמא

תמונה גרסת הדפסה

צ'רשי מתכון

בבתים מרוקאים וטוניסאים, וגם בבית שלי, ישנו ממרח כתום מסורתי וקסום, מלא בטעמים ומתאים ליד הקוסקוס או ליד כל תבשיל, והוא ממרח הדלעת המכונה טרשי. יש שיש שקוראים לו גם צ'רשי, אז אין מה להתבלבל, זה אותו ממרח.

הוא פחות מוכר לקהל רחב מאשר נגיד, פלפל צ'ומה אבל בהחלט מהווה מנת דלעת פופולרית במטבחים רבים ברחבי הארץ.

הדור הצעיר משתמש בטרשי גם בסנדביצ'ים וכממרח על לחם, שימוש פחות פופולרי אצל המבוגרים יותר. אני ממליץ על לחם, לצד אורז, קוסקוס וקינואה או אפילו מעל תפוחי אדמה מדורה.

ולמתכון:

צ'רשי כתום

מרכיבים:

250 גרם דלעת

2 תפוחי אדמה

3 שיני שום כתושות

מיץ מלימון שלם

מלח

כפית כמון

כפית פפריקה

5 כפות שמן

3 כפות מים

ניתן להוסיף חצי כפית תבלין כרוויה טחון (קימל)

 

אופן ההכנה:

  1. ראשית, מרתיחים את הדלעת עם הקליפה והתפוחי אדמה קלופים עד לריכוך, לאחר הרתיחה יש לקלף את קליפת הדלעת ולהשאיר במסננת לסינון הנוזלים ומועכים את הדלעת במזלג.
  2. את תפוחי האדמה מועכים לפירה, חלק מהתפוחי אדמה למעוך גס.
  3. מחממים על הגז בסיר קטן שמן. 
  4. מטגנים את השום בזהירות כדי לא לשרוף ,עניין של חצי דקה.
  5. להוסיף את הלימון הסחוט ואת הפפריקה, לפתוח עם תבלינים, להוסיף את מחית הדלעת ותפוחי האדמה. להוסיף תיבול מלח וכמון, לערבב כל הזמן על להבה נמוכה כ 3 דקות וזה מוכן.

עוד ממני

לא כדאי לפספס