אבי ביטון עם מתכון טנזייה מיוחד לחג | מגזין שופרסל - נבחרת גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ט"ו בשבט הגיע: חגיגות הטנזייה

תמונה גרסת הדפסה

טנזייה מרוקאית עם פירות יבשים

ט"ו בשבט הוא אמנם חג שזוכה לחגיגה קולינרית קטנה יותר משאר החגים, אבל מבחינת הטעמים האישיים שלי הוא מתאים לי במיוחד. אני מאוד אוהב פירות יבשים ומאוד אוהב לשלב אותם בבישולים שלי. בסוליקה אפשר תמיד לראות מנה כלשהי עם פירות יבשים ואגוזים, אם זה בסלטים מהירים או בתבשילים ארוכים - אני אוהב את הטעם המיוחד שהפירות מעניקים לפרגיות, לבשר ולעוף, במיוחד שהם מתפרקים בבישול, כמו למשל אחת המנות האהובות בסוליקה - קציצות בשר עם טנזייה פירות יבשים.

טנזייה פירות יבשים הוא בעצם תערובת של פירות יבשים מקורמלים מהמטבח המרוקאי ויש לו גרסאות משלו גם במטבח התוניסאי והטריפוליטאי. בסוליקה הקציצות מבושלות עם הטנזייה שמוסיפה לבשר טעמים עשירים ומתקתקים שבעיניי משדרגים את המנה ויוצרים רוטב שאי אפשר לעמוד בפניו, במיוחד עם קוסקוס טרי או אורז חם שסופגים את כל העושר של הטעמים והניחוחות.

לכל אחד יש את הוורסיה שלו לטנזייה והיא כוללת תאנים יבשות, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים ואגוזי מלך אליהם מוסיפים סילאן, אגוז מוסקט וקינמון, כל אחד לפי הטעם האישי שלו ומבשלים עד לצמצום - חלק מוסיפים בצל מקורמל, חלק פיסטוקים ושקדים חתוכים, אפשר וכדאי תמיד להיות יצירתיים, במיוחד בחג. התוצאה המתקבלת היא מנחמת ומומלצת לשולחנות החג אבל ממש לא רק, זו מנה מלאה שמשלבת מרקמים מיוחדים עם טעמים ייחודיים וכשהיא מוגשת, היא הופכת כל מנה לחגיגית יותר! 

עוד ממני

לא כדאי לפספס