השף אבי ביטון במתכון לכנפיים בשום ודבש במחבת | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: אבי ביטון במתכון לכנפיים בשום ודבש

תמונה גרסת הדפסה

אבי ביטון מכין כנפיים מתקתקות בלי מנגל - מתכון לכנפיים

איזו מנה הכי ישראלית מבחינתי להכנה ביום העצמאות? כמובן שמנגל זו התשובה המנצחת, אבל בימינו, כאשר איש איש לביתו, לא כל אחד רוצה לפתוח מנגל שלם ליחיד או למשפחה קטנה, אז כמובן שדאגתי לכם למתכון קליל וטעים באווירת החג, שעבורו צריך רק מחבת ורצון טוב והופה, יש לכם מנת עצמאות מפנקת במיוחד שמתאימה לכל המשפחה.

המנה שלי היא כנפיים ברוטב מתקתק!

כנפיים על האש זה מעדן מבחינתי, במיוחד עם רוטב דביק ועשיר אז עשיתי אדפטציה לכנפיים במחבת שיעניקו את אותה התחושה של על האש:

 

כנפיים במרינדה של אבי ביטון

חומרים: 

500 גרם כנפיים חצויות 

צרור כוסברה קצוצה 

כפית פפריקה מתוקה 

מיץ מחצי לימון 

2 שיני שום כתושות 

צרור פטרוזיליה קצוצה 

5 כפות שמן זית 

1 כף דבש עם מזון מלכות גרין (אפשר גם דבש רגיל)

להגשה: 

2 עגבניות

בצל קטן

פלפל חריף ירוק

טחינה שומשום מלא גרין

אופן ההכנה: 

  1. במחבת רחבה יוצקים כחצי ס"מ מים.
  2.  מניחים את הכנפיים ומרתיחים.
  3. מחכים שהמים יצטמצמו והופכים את הכנפיים.
  4. תוך כדי ההכנה, כשהמחבת יבשה, מוסיפים מעט שמן ומלח וממשיכים לצרוב את הכנפיים כארבע דקות מכל צד.
  5. יוצקים את מיץ הלימון למחבת.
  6. מוציאים את הכנפיים מהמחבת היישר לתוך קערה עם המרינדה ומערבבים היטב!

להגשה (לא חובה אך מאוד מומלץ!)

קערית טחינה (אני בחרתי בטחינה משומשום מלא של גרין)

סלט עגבניות פשוט: עגבניה ובצל קצוצים עם פלפל חריף ושמן זית

עוררתי לכם את התיאבון? מחכה לתיוגים ותמונות שלכם כמו תמיד (:


עוד ממני

לא כדאי לפספס