אבי ביטון מבשל תבשיל מסורתי, ירוק ומאוזן | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגת ירוקים: תבשיל גורמה חורשט סבזי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחורשט סבזי

ירוקים הם בין הירקות האהובים עלי בבישול. ירקות ירוקים ועשבי תיבול שמעניקים לכל מנה רובד של טעמים רעננים ומיוחדים.

כשאני חושב על עשבי תיבול, המנה הראשונה שעולה לי בראש היא מהמטבח הפרסי שנחשב מאוד פופולרי היום בארץ. למי שאינו מכיר, אני רוצה להכיר לכם את תבשיל החורשט סבזי - מנה קלאסית המוגשת בעיקר בחגים, אבל גם כשאין חג היא פשוט מרגישה חגיגית. 

המתכון לפניכם:

תבשיל גורמה חורשט סבזי

כמות שתספיק ל-8 מנות בערך:

1/2 כוס שמן קנולה

2 צרורות פטרוזיליה

2 צרורות שמיר

2 צרורות כוסברה

1/4 צרור נענע

2 בצלים גדולים

2 כרישות

2 כפות רסק עגבניות

שמן זית, לפי הצורך

½ 1 ק"ג בשר בקר (נתחים שמתאימים לבישול ארוך כמו צוואר, כתף, לחי)

3 כוסות מים

½ 1 כוס שעועית אדומה מושרת למשך הלילה

4 לימונים פרסיים שנחתכו דק ונטחנו בבלנדר (הכמות שיוצאת היא בערך כף)

מלח לפי הטעם

2 כפיות כורכום

1 כפית כמון

2-3 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את עשבי התיבול ומייבשים ביסודיות, מפרידים את העלים וקוצצים היטב.
  2. חותכים בצל אחד דק דק ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה, מוסיפים כרישה קצוצה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון.
  4. כשהבצל והכרישה מטוגנים, מוסיפים את עשבי התיבול, מטגנים עוד מספר דקות ומסירים מהאש. מניחים בצד.
  5. קוצצים את הבצל השני ומטגנים אותו בשמן זית בסיר נפרד. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 על 4 בערך. מוסיפים את קוביות הבשר לבצל הקצוץ ומטגנים ל"סגירת" קוביות הבשר.
  6. מוסיפים את המים ואת השעועית ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים.
  7. מערבבים את כל המרכיבים יחד בסיר השעועית והבשר.
  8. מוסיפים את אבקת הלימון לתבשיל עם מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים.
  9. מבשלים במשך שעה נוספת על אש קטנה.
  10. מגישים עם אורז לבן ובצל חי בצד.

בתיאבון!



עוד ממני

לא כדאי לפספס