מתכון לקובה של אבי ביטון | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

האתגר של אבי: קובה בריאה יותר

תמונה גרסת הדפסה

האתגר השנתי שלי ממשיך, אתגר שעונה בדיוק לאחת המטרות שלי כבשלן וכשף. 

הרי פתחתי את המעדנייה שלי, סוליקה, כבר אחרי שהרווחתי מוניטין כשף של מסעדות מצליחות בראשותי. חלק מהאנשים הרימו גבה, חלק שמחו אבל רבים שאלו אותי למה בחרתי בכך משום שכביכול לא היתה לי סיבה להתעסק גם באוכל ביתי מעבר לקריירת המסעדנות שלי.

אני אומר כביכול, משום שאני יכול לספר לכם בפה מלא שלהאכיל משפחות באוכל טעים, בריא ומנחם, להזין את הילדים שמגיעים ונהנים מכל ביס ולבקר בארוחות הסופשבוע והחג שלכם ושלכן, מרגש אותי לא פחות מכל מנה מושקעת ווירטואזית במסעדה שלי "קפה פופולר", ביסטרו קלאסי וחצוף. האתגר השנתי מוסיף לעניין נופך נוסף, בכך שאני לוקח מתוך המטבח הביתי שלי מנות קלאסיות וטעימות והופך אותן לבריאות יותר. 

הפעם חזרתי למנה קלאסית ואהובה - קובה!

מרק קובה הוא תבשיל פופולרי ואהוב על כולם, מכל העדות ובכל הגילאים. הויכוח היחידי הוא על הרוטב הנבחר או המרק שמתלווה אליו - אחד אוהב חמוץ, השנייה מעדיפה סלק, אבל בכל מקרה, הקובה הוא תמיד מנה שכיף להכין ולהגיש ותענוג גם לקבל, מנה שמכינים אותה עם מיומנות מיוחדת ששייכת רק לה, מילוי, גלגול ובישול ברוטב שעוטף כל קציצה נימוחה במעטפת קטיפתית משלה.

קבלו באהבה את המתכון שלי לקובה טעים, בריא והכי מנחם שיש:

קובה בשר של אבי ביטון

לבצק הבורגול:

כוס בורגול

2 כוסות סולת

מים לכיסוי הבורגול

למילוי הבשר:

חצי ק"ג בשר טחון

1 בצל קצוץ

3 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית מלח

כפית וחצי פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

כפית מלאה בהרט של קובה

מעט קינמון

לבישול המרק:

3 כפות כורכום

1 כף שמן

1 כף מלח

מים

אופן ההכנה:

  1. אופן הכנת הבורגול: בקערה שמים את הבורגול מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי הבורגול ומשרים עד שהמים נספגים. 
  2. מוסיפים את הסולת לבורגול מערבבים ומוסיפים מדי פעם מים עד לקבלת בצק רך ואחיד. לשים את הבצק לנוח היטב כמה דקות.
  3. אופן הכנת מילוי הבשר: לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה, להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עם הבצל, להוסיף תבלינים, לערבב, להוסיף את הפטרוזיליה ולבשל על אש בינונית במשך כחצי שעה.
  4. אופן הכנת הקובה: משמנים את כפות הידיים צובטים מהבצק גושים בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מכדררים את כל הגושים האלה לכדורים קטנים, מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה ככל האפשר עם דפנות הכי דקות שאפשר. 
  5. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בבצק ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור פחוס ומניחים על מגש ככה עושים עם כל הכמות.
  6. בסיר גדול ועמוק ממלאים מים עד 3/4 הגובה, מוסיפים את הכורכום, השמן והמלח ומביאים לרתיחה.
  7. מכניסים כ-5 קובות בכל פעם ומבשלים כ-10 דקות.
  8. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר ומניחים ברווחים בכלי שטוח, כדי שלא יידבקו וישמרו על צורתם.
  9. כל הכבוד, תיהנו ממלאכת ידיכם! בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס