לביבות בטטה אפויות בתנור של אבי ביטון | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר חנוכה: לביבות ללא שמן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לביבות בטטה אפויות בתנור

במאכלים של חנוכה יש בדרך כלל מרכיב משמעותי משותף: שמן. כמויות של שמן.

נס פך השמן אולי עזר בימי קדם, אך כיום הנס האמיתי הוא להצליח לאזן את צריכת וספירת הקלוריות שלנו בחג ולצלוח את חנוכה עם תפריט מאוזן. 

על מנת לאזן את כמות השמן שתצרכו בחג, בין לביבה לסופגניה, ובהשראת האתגר של תומר אומנסקי שהכין לכל חברי נבחרת שופרסל גרין סופגניות אפויות (שהגיעו אלינו עד הבית במילויים מתוקים ואפילו סופגניה מלוחה אחת עם סלק וגבינת עיזים!)

אני מציג בפניכם מתכון קליל, כיפי וסופר טעים ללביבות בטטה בתנור, ללא טיגון:

 

לביבות בטטה אפויות

חומרים: 

500 גרם פירה בטטה אחרי בישול ומעיכה 

3 כפות קמח תפו"א 

3 ביצים 

מלח 

כפית סוכר 

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים הכל בעזרת כף.
  2.  מניחים תלוליות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשומנת קלות מהתערובת ומשטחים מעט.
  3.  אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות. 
  4. מצננים כדי שיתייצב וזוללים.

 בתיאבון וחג שמח!

עוד ממני

לא כדאי לפספס