אבי ביטון חוגג בסדר פסח שונה מהרגיל | מגזין שופרסל - נבחרת גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אבי ביטון בסדר פסח מצומצם

תמונה גרסת הדפסה

אפשר להתחיל ולספר שהשנה, לראשונה מדי המון שנים או בעצם לראשונה אי פעם כשחושבים על זה….אני לא יודע איפה אערוך את החג. אין סדר משפחתי, אין מפגשים עם המשפחה המורחבת, אין שולחן ערוך וחגיגי שמחכה למטעמים ולשירים ולקריאת ההגדה. לא יאומן כי יסופר!

כל שנה אני מכין לסדר פסח גפילטע פיש. כן, כן, תתפלאו (בלי לעקם פרצוף). זו אמנם לא מנה מהמטבח המרוקאי שאני כל כך מחובר אליו, אבל זו מנה קלה, סופר טעימה ומנה שהכי משדרת לי פסח ואווירת חג. תאמינו לי, את הגפילטע פיש שלי הייתם אוהבים (:

השנה, כמו כל דבר אחר בחג הזה, הכל שונה ואחר, כי לא רק שאין ערב חג, לא רק שאין גפילטע פיש,

לראשונה מדי המון שנים אני גם לא אבשל לחג אלא אבחר באופציה הקלה, טייק אווי מסוליקה. אין לי את החשק, הזמן או הרצון לבשל מנות מפוארות השנה. אנחנו עוברים תקופה קשה ומורכבת ואני אקדיש את הפסח למנוחה והתחדשות. 

מאחל לכולנו שהקורונה תהיה כבר זיכרון רחוק ונוכל לחזור לשפיות ולחופש שלנו. מאחל המון בריאות לקראת חג האביב ומאחל שנחזור למלא את המסעדות, בתי הקפה, הברים והעסקים העצמאיים שסופגים מכות קשות בכל המצב הזה. למרות הכל, שיהיה חג שמח ומלא בכל טוב לכולנו, מאחל מכל הלב.

עוד ממני

לא כדאי לפספס