ספנקופיטה, מאפה פילו גבינות ותרד יווני של ענת אלישע
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ספנקופיטה, מאפה פילו גבינות ותרד יווני של ענת אלישע

תמונה גרסת הדפסה

מאפה טעים במיוחד שהוא גם ארוחה מלאה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • מספר מנות: תבנית עגולה קוטר 26-28 ס"מ

מצרכים:

חבילת דפי פילו של שופרסל

שקית עלי תרד שופרסל (400 גרם)

גביע גבינה בולגרית 16% של שופרסל

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת שופרסל

גביע יוגורט יווני 10%שומן שופרסל

2 ביצים L

כפית מחוקה פלפל

מלח (לפי טעם)

שמן זית להברשת העלים

שומשום לפיזור

תבנית עגולה קוטר 26-28

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים את עלי התרד בקערה עם מים רותחים ל 5 דקות. מצננים ומסננים היטב (ממליצה לסחוט עם הידיים עד שאין נוזלים).

3. בקערה נוספת מניחים את הגבינות, היוגורט, הביצים והתבלינים. קוצצים את התרד ומוסיפים גם אותו. מערבבים היטב.

4. משמנים את התבנית בשמן זית.

5. לשכבה הראשונה נצטרך 6 דפי פילו משומנים היטב בשמן זית ונניח אותם בתבנית אחד מעל השני כשהשוליים כלפיי חוץ.

6. יוצקים את תערובת הגבינות והתרד על הבצק שבתבנית. משטחים ומקפלים פנימה את שוליי דפי הפילו.

7. משמנים עוד 3 דפי פילו ומניחים מעל המאפה והפעם את השוליים נכניס מתחת למאפה או נדחוס בצדדים. בעזרת סכין חדה חותכים ריבועים.

7. מקשטים בשומשום ואופים בתנור שחומם כ-45 דק׳ או עד הזהבה עמוקה.

אל תפספסו

הספק של מזגן – לא רק לפי גודל החדר

טיפ חשוב לפני שקונים מזגן

אם הדירה שלכם נמצאת בקומה האחרונה או אם יש לכם חלונות שמכניסים הביתה שמש ישירה, זה אומר שהבית שלכם יותר חם ותצטרכו מזגן בתפוקה גבוהה יותר.