התזונה הטובה ביותר לתינוק
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

התזונה הטובה ביותר לתינוק

תמונה גרסת הדפסה

מאת ד"ר יפה שיף, דיאטנית קלינית, מומחית בתזונת תינוקות, יועצת מדעית לשופרסל baby

כשנולד תינוקך, את מרגישה את הצורך לעשות את הטוב והנכון ביותר עבורו. לתת לו את ההגנה הטובה ביותר, לשמור עליו בריא ולתת לו את התזונה הטובה ביותר. ולמעשה, מיום שנולד, ההנקה היא התזונה הטובה ביותר עבור התינוק.

בחלב אם ישנם רכיבים תזונתיים המותאמים ביותר לתינוק: בנוסף לקלוריות, לחלבון ולשומן, חלב האם מכיל גם רכיבים התורמים להתפתחות המוח, הראיה ומערכת החיסון. על כן, ממליצים ארגוני הבריאות על הנקה מלאה עד גיל 6 חודשים והנקה בשילוב מזונות נוספים עד גיל שנתיים כל עוד זה מתאים לאם ולתינוק.

תרכובת המזון לתינוקות שופרסל baby pro שואפת להגיע ולהיות דומה לחלב אם ולהעניק את מירב המרכיבים הנחוצים לתמיכה בגדילה ולהתפתחות התינוק. בין היתר התרכובת מכילה את המרכיבים הבאים:

1. שילוב סיבים תזונתיים GOS ו-FOS - בחלב אם ישנם מאות סוגים של אוליגוסכרידים. אוליגוסכרידים הם רכיבים פרה ביוטים, המהווים מצע מזון לגידול חיידקים פרו-ביוטיים ,לחיזוק מערכת החיסון, לעיכול קל יותר והפחתה בתגובה אלרגית. GOS ו FOS הינם אוליגוסכרידים הדומים לאוליגוסכרידים בחלב אם ומחקים את פעילותם.

2. לקטוז- מרכיב הסוכר העיקרי בחלב אם שתפקידו אספקת אנרגיה לגדילה. הלקטוז מסייע גם להתפתחות אוכלוסיית חיידקים טובים במעי (פרוביוטים), חשובה להרחקת חיידקים פחות טובים ממערכת העיכול. ללקטוז תפקיד חשוב גם בהגברת ספיגת הסידן מחלב האם או מהתמ"ל למעי התינוק. שופרסלbaby pro מכיל לקטוז בכמות המומלצת ואינו מכיל סוכר לבן, באף אחד מהשלבים.

3. חומצות שומן בלתי רוויות LC-PUFA - Long Chain Poly Unsaturated Fatty Acids הם שם כולל לחומצות שומן ממשפחת אומגה 3 ואומגה 6 שבתוכן שתי חומצות שומן חשובות. DHA ממשפחת אומגה 3, ו-AA ממשפחת אומגה 6. חומצות שומן אלה, מהוות כ-60% מחומצות השומן במוח, ומהוות תפקיד חשוב גם בהתפתחות רשתית העין, חשובות להתפתחות מערכת העצבים של העובר ברחם ושל התינוק, וכפועל יוצא מזה להתפתחות כישורי הלמידה. בנוסף, חומצת שומן DHA משמשת כחומר מוצא ליצור חומרים נוגדי דלקת בגוף. בכדי לקבל אפקט מיטבי של LC-PUFA חשוב לשמור על יחס נכון בין חומצת שומן DHA לחומצת שומן AA, בתזונת התינוק, בדומה לחלב אם. תינוקות יונקים מקבלים את חומצות שומן אלה מחלב אם. מחקרים מראים שיכולת התינוק ליצר LC-PUFA בעיקר בחודשים הראשונים היא מוגבלת ולכן עליו לקבל אותה בחלב אם או בתמ"ל. ארגוני הבריאות בעולם, ממליצים להשתמש בתמ"ל עם תוספת LC-PUFA.

4. נוקליאוטידים- רכיבים הנמצאים בחלב אם וכן מצויים בחומצות הגרעין שבתאי הגוף, והם למעשה אבני הבניין של DNA ו-RNA. מספר מחקרים הראו שהנוקלאוטידים תורמים ליצירת נוגדנים ולהבשלת מערכת החיסון של התינוק, ובכך הם מסייעים לגוף להילחם במחלות כמו שלשולים.

5. הרכב וכמות חלבון המתאימים לגדילה ולמניעת השמנה בבגרות- חלב אם מכיל כמות חלבון המתאימה לגדילת התינוק. בשנים האחרונות מחקרים הראו שכמות גבוהה יותר של חלבון בתרכובות מזון לתינוקות עלולה לתרום להתפתחות השמנה בילדות ובבגרות. יחד עם זה כמות קטנה מידי של חלבון עלולה לגרום לפגיעה בגדילה. לכן על פי מחקרים רבים בתחום נבחרה כמות חלבון שמצד אחד מתאימה לגדילה ומצד שני אינה רבה מידי. בכדי להשיג כמות זו וגם שהרכב החלבון יהיה דומה לחלב אם, שומרים על יחס דומה לחלב אם בהרכב החלבון. היחס בין חלבוני מי גבינה לקזאין של 40:60.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס