דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

כך תגרמו לכלים שלכם להבריק

תמונה גרסת הדפסה

כך תגרמו לכלים שלכם להבריק

במסעדות אנחנו אוהבים לבדוק האם הסכו"ם נקי, הצלחות ללא רבב ואין טביעות אצבעות על הכוס. איך נשמור על הסטנדרט הגבוה הזה גם בבית? הנה כמה רעיונות ופתרונות

כשאנחנו עורכים את השולחן, לא משנה אם זה לארוחה משפחתית באמצע השבוע או לארוחה חגיגית עם עשרות אורחים, אנחנו ממש רוצים שהשולחן יראה יפה ואסתטי והכלים יבריקו. הכוסות יהיו עם ניצוץ, הצלחות – לבנות צחורות והסכום פשוט מסנוור. מה אפשר לעשות?

מה גורם לכלי אוכל להיות עכורים?

התשובה הקצרה היא - מים. התשובה הארוכה - המים הקשים של ישראל מלאים במינרלים שיוצרים משקע לבן, לו אנחנו קוראים אבנית. אנחנו לא נוכל לבטל את המים שיוצאים מהברז שלנו, אבל יש הרבה דרכים אחרות לגרום לכלים שלנו להיראות במיטבם.

כוסות נוצצות

לפעמים הכוסות שלנו עומדות הרבה זמן בארון וצוברות אבק. לפעמים המים אשמים והמשקע הלבן שמצטבר על דפנות הכוס מונע ממנה להיות נקייה ושקופה. יש כמה דרכים שיכולות לגרום לכוסות שלכם לחזור להיות נוצצות שוב, והן מאד פשוטות. שיטה אחת: לשטוף עם סבון כלים היטב, במים פושרים או קרים ובמקום לשים לייבוש, לקחת מגבת ולנגב איתה עד שכל הכוס יבשה. מומלץ לאחסן את הכוסות בקופסה, כך הן יצברו פחות אבק. אם אתם משקיענים ממש, טבלו את המגבת איתה מנגבים את הכוס בחומץ לבן או וודקה.

נוזל לניקוי כלים שופרסל

צלחות צחורות

השתמשו בסבון כלים והרבה מים זורמים ומיד אחרי השטיפה נגבו את הצלחות עם מגבת טובה שסופגת מים. לנגב בתנועות גדולות, ממש לחבק את הצלחת, זה ימנע את סימני המריחה ואת טביעות האצבעות.

סכו"ם מסנוור

אם חשוב לכם שהסכו"ם יבריק – נגבו אותו היטב. אפשר לקצר תהליכים, לפרוש מגבת, עליה הסכום ומעל מגבת שנייה, לנגב ניגוב מרוכז – חוסך זמן ומשאיר את הסכו"ם מבריק.

כלי כסף כמו בבתי אצולה

קודם כל חשוב לא לשמור אותם חשופים לאור שמש, אלא במקום סגור. פעם בשבועיים יש לנגב אותם עם מטלית רכה ויבשה, כדי שלא יצהיבו או ישחירו. אם השתמשתם בכלי כסף להגשה, שטפו אותו מיד בסיום הארוחה, במיוחד אם נגעו בו חומץ, לימון, יין או מלח. ניתן לרכוש גם חומר ניקוי המיועד לניקוי כלי כסף, שגם יגן עליהם.

כתבות דומות

לא כדאי לפספס