דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מה צריך לדעת לפני שקונים תנור אפייה או כיריים?

תמונה גרסת הדפסה

המדריך המלא לקניית תנור או כיריים

תנור אפייה וכיריים משמשים אותנו ביומיום. המדריך הבא יעזור לכם לקבל החלטה לגבי רכישת התנור הבא שלכם – האם ללכת על בנוי או משולב, חשמל או גז או בכלל להשקיע בשיטת האינדוקציה החדשנית

בין אם אתם חיים על Take Away או בשלנים מקצועיים, כל אחד חייב שיהיו לו כיריים ו/או תנור אפייה בבית. קיים מגוון רחב של תנורים והשאלה היחידה היא – איזה מהם מתאים לכם? להלן כל השיקולים שכדאי לבדוק לפני הרכישה.

תנור בנוי או תנור משולב כיריים?

ברוב הבתים החדשים נהוג היום להתקין את תנור האפייה ואת הכיריים לתוך ארונות ומשטחי המטבח (מה שנקרא בילט-אין), כדי ליצור אחידות ומראה אורגני. סידור זה מתאים למרבית המשפחות. אבל אם אתם בשלנים רציניים או לחילופין גרים בדירה שכורה שאין בה אפשרות להתקין תנור, לכו על התנור המשולב.

תמונה של תנורתנור בילט-אין

מידות טובות

כן, לפני הכל חשוב למדוד את הכל – את מיקומו העתידי של התנור שלכם, בין אם הוא משולב או בנוי. רוחב התנורים הבנויים נע בין 50 ל-90 סנטימטר וכשאתם בודקים עומק, זכרו שצריך להשאיר בערך 3-4 סנטימטר מאחור, בשביל האוורור.

בתנור המשולב זה פשוט יותר, פשוט בחרו מקום במטבח שמתאים למידות התנור שלכם. יש תנורים צרים יותר ורחבים יותר, הכל עניין של צרכים ואפשרויות, בין אם אתם מחפשים תנור פשוט או דווקא תנור לביצועים מרשימים. אם אתם המקרה השני, ייתכן ותרצו לבדוק גם את גודל תא האפייה או אפילו ללכת על הדגם עם שני תאי אפייה נפרדים.

תמונה של תנור משולב כירייםתנור וכיריים משולבים

אם אתם שומרי כשרות, העדיפו תנור עם שני תאים, כך תוכלו להפריד בקלות בין בשרי לחלבי. כמו כן, בחלק מהתנורים יש אפשרות גם לשעון שבת, שמבטל את הפעולה של התרמוסטט כך שהתנור לא יידלק או ייכבה כשפותחים את הדלת.

אפשרויות הפעלה

בתנורים רבים, בנוסף לגופי חימום למעלה ולמטה בתא האפייה קיימת גם אפשרות טורבו. מומלץ לא לוותר עליה כי משמעות הדבר היא אוויר חם שמסתחרר בתוך תא האפייה ומחמם ואופה את תכולת התא באופן שווה יותר ומהיר יותר.

בתנורים יקרים יותר יש חלוקה לפונקציות שונות – צלייה, חימום, אפייה, הפשרה ואפילו חימום באמצעות גלי המיקרו. אבל אם מספיקה לכם פעולת האפייה והחימום הבסיסית, כאן בהחלט תוכלו לוותר ולחסוך לא מעט כסף.

כיריים – גז, חשמל או אינדוקציה?

גם כאן הכל מאד תלוי בצרכים שלכם – רוב התנורים מגיעים עם 4 או 5 מבערים בגדלים שונים, אך ישנם גם תנורים עם משטח כיריים רחב, עם שישה מבערים, המתאים למשפחות גדולות יותר או לבשלנים רציניים, שמעמידים סירים כל היום.

תמונה של כיריים גזכיריים גז

האם כדאי ללכת על גז או חשמל? שוב, תלוי מה הצרכים ומגבלות התקציב שלכם. כיריים גז עדיין נחשבות לאופציה היותר פופולרית, הן נוחות לשימוש ולניקוי, אם כי אחד הסיכונים הגדולים בשימוש בהן הוא דליפת גז כתוצאה מכיבוי לא מבוקר. לפי התקן הישראלי, בכל תנור גז חייב להיות חיישן בטיחות שמפסיק את זרימת הגז אם הלהבה נכבית ועדיין מומלץ מאד לוודא זאת. ישנם גם תנורים בהם יש מנגנון אוטומטי להצתת להבה מחדש.

בעיית דליפת הגז לא קיימת בכיריים חשמליות. יש להן מראה עתידני ובמקום הלהבות יש להן גופי חימום מתחת למשטח זכוכית או קרמיקה. כיריים חשמליות מציעות מצד אחד נוחות, מצד שני, מי שרגיל לבשל על גז ולשלוט בלהבות בצורה מבוקרת, ייתכן מאד ויתקשה לעשות את המעבר.

גופי החימום של כיריים חשמליות מתחממים במהירות רבה, אך מתקררים מאד לאט, מה שמצריך במקרים רבים לפנות את הסירים מיד בתום הבישול (וזה ידרוש מכם בסופו של דבר תוספת של משטחי עבודה במטבח).

תמונה של כיריים חשמליות

כיריים חשמליות

האפשרות השלישית, אינדוקציה, נחשבת לשיטת החימום המתקדמת ביותר, כי היא משלבת בתוכה את היתרונות של הגז ושל החשמל. מדובר באלמנט חימום שיוצר שדה מגנטי שמחמם את הסיר בלבד והמשטח עצמו נשאר קר, מה שאומר שזה גם יותר בטיחותי. חימום בשיטת האינדוקציה מאד יעיל ומהיר, חסכוני בצריכת אנרגיה ועמיד. החיסרון היחיד, אבל כבד משקל, הוא המחיר הגבוה, וגם העובדה שנדרשים סירים מיוחדים לכיריים בשיטת האינדוקציה, שגם זה אומר תוספת מחיר.

תמונה של כיריים אינדוקציהכיריים אינדוקציה

עכשיו, אחרי שלמדתם כל מה שצריך לדעת על תנור וכיריים, כל מה שנותר זה להבין את הצרכים שלכם ולבצע רכישה בטוחה ונכונה במסגרת מגבלות התקציב.

כתבות דומות

לא כדאי לפספס

שמרו על השפתיים

הנטייה ללקק שפתיים יבשות רק פוגעת בהן

אחת הטעויות הנפוצות בטיפול בשפתיים יבשות היא הנטייה שלנו ללקק אותן, אבל בפועל, אחרי רגיעה של שניות ספורות, זה רק מחמיר את המצב.