לוואצה מציגה את טעמי הקפה האיטלקי מרחבי איטליה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לוואצה מציגה את טעמי הקפה השונים מרחבי איטליה

תמונה גרסת הדפסה

לוואצה מציגה את טעמי הקפה השונים מרחבי איטליה

איטלקים בכל רחבי העולם חולקים רקע תרבותי דומה, המורכב מאלפי שנות היסטוריה, אמנות, מסורת, מוסיקה ואוכל.

הקפה האיטלקי הוא בדמם של האיטלקים ומהווה מורשת מפורסמת בעלת שם בכל העולם, ועבור איטלקים רבים, זו  דרך חיים ותרבות, הקשורה ישירות לאזורי חבלי הארץ השונים של איטליה מהם באו.

 

כשחקן מרכזי על במת הקפה האיטלקי עם למעלה מ-120 שנות ניסיון, המותג "לוואצה"  מביא עמו טעם, ארומה ועונג של קפה איטלקי משובח לבתי אב איטלקיים כבר למעלה ממאה ועשרים שנות עשייה ושמח לשתף בכמה טיפים מיוחדים שניתן ללמוד אודות הקפה.

 

ובכן, ברוכים הבאים לאיטליה, הכוללת 20 אזורים עם למעלה מ-8,000 עיירות וערים בעלי מאפיינים שונים הפזורים לאורכה ורוחבה של המדינה ושונים מאוד אחד מהשני. יחד הם מרכיבים פסיפס הרב תרבותי שהופך אותה למדינה כה נאהבת ועוצרת נשימה המתבטא בסוגי הקפה השונים שאיטלקים שותים מדי יום.

 

שתיית הקפה עשויה להעלות זיכרונות רחוקים בעודך יושב בכיכר השכונתית, לוגם קפה לאטה בבוקר בדרום איטליה או כשאתה נכנס לתוך בית הקפה השכונתי, לרגע קצר של אספרסו, שנייה לפני תחילת העבודה בבוקר קריר במילאנו. תחושת מקום ותחושת השייכות היא חלק נכבד במורשת האיטלקית .

 

קפה לוואצה בכל בית באיטליה

 

מתי הופיע הקפה באיטליה לראשונה?

אנחנו חוזרים אחורה ל-1683, השנה בה וינה שוחררה מהעות'מניים הודות לקואליציה עם הרפובליקה הוונציאנית. בעודם נמלטים, העות'מניים הותירו כ-500 שקים של קפה.  משם, הקפה החל לזרום בתעלות וונציה וברחבי המדינה כולה. זו הסיבה, למעשה, מדוע הקפה בוונציה נוטה להיות כה מעגלי וארומטי, עם נגיעות של ניחוח וניל אוריינטלי- המשקף שנים של היסטוריה ומסורת.


קפה במילאנו, מאידך, הוא שונה למדי: מילאנו היא עיר מהירה ופרקטית, ללא הפסקה, ואילו הקפה שלה, כמעט תמיד, חייב להיות קליל, עדין ומצוין. הקפה הוא מנהג שאנשים מרשים לעצמם בבוקר, לפני ההליכה למשרד, מגיעים בנאמנות אל בית הקפה שמעבר לפינה.

 

הגדרת הגבולות והקשיים אשר נגרמו ע"י מלחמת העולם השנייה פיתחה בתושבי אזורי פיימונטה וליגוריה תחושות קשות אשר ניתן היה לספק בעזרת טעמים אלגנטיים ועדינים. עבורם, הקפה הוא תענוג קטן שמשתפים עם אורחים.

 

ב-1938, בעיר מודנה, המציא אקיל גאיה מערכת חדשה לסחיטה,ודרך חדשה לחלוטין של הכנת קפה ושתייתו נולדה. כך נוצר קפה מלא וארומטי אשר מחזיק את הסוכר לכמה שניות בטרם הכנסתו לקפה.

 

כמובן, בלתי אפשרי לדבר אודות הקפה במדינת איטליה מבלי להזכיר את ה-"tazzulella 'e cafè".

הנפוליטני. חזק, מריר, עיקש וקצר: הודות לנגיעות אלו האספרסו הנפוליטני הפך לשגריר של איכות איטלקית וסטייל.

אך ההבדלים בין סוגי הקפה השונים אינם נגמרים פה: יש גם הבדלים במינוח. למעשה, מרוצ'ינו של מילאנו נקרא ביסרין בעיר טורין (היכן שלוואצה הוא שם דבר בתרבות הקפה) והופך לאספרסינו בפוליה. אך היצירתית מכולם בשמות היא העיר טריאסטה.

אם תרצה להזמין אספרסו בבית קפה, עליך להזמין nero אם אתה תרצה אספרסו בכוס קטנה, עליך לגשת ולבקש קפה מקיאטו (אספרסו עם שפריץ של חלב מוקצף) אשר הופך ל- nero in b או Capo in B ואם רוצים כוס קטנה. בקיצור, אם תרצה לבקש קפה, אין זה מספיק לבקש רק קפה - צריך לדייק!

 

בטיולנו דרך האזורים באיטליה, כל עיר הוכיחה שיש לה זהות משלה וסיגלה לעצמה מסורות של שתיית קפה. כל כוס בעלת מאפייני האזור והתרבות שלו ומשקף אותם בטעמו הייחודי. כך שיש הרבה מעבר לסתם "קפה" מאחורי הטעם ומאחורי כל שם.

האלכימיה של אספרסו התפתחה הודות ליצירתיות האיטלקית. תערובת פשוטה של קפה בסיסי ומים חמים הובילה לאמנות של ממש שאומצה בכל רחבי העולם.

בזמננו, קפה איטלקי מקורי הוא אספרסו איטלקי והאספרסו הטוב ביותר הוא לוואצה. אספרסו מזוהה בכל העולם כקפה איטלקי למופת. תכונותיו החיוניות, ההקצפה הנוקשה, הגוף המלא וארומה חזקה הם תוצאה של מערכת הסחיטה של מכין הקפה.

היום, וכמעט בכל מקום באיטליה מסוגלים להציע חוויה יוצאת  דופן לאוהבי הקפה. שתיית הקפה הפכה לשגרה ומנהג עבור מרבית המשפחות, וזו הדרך הטובה להתחיל את היום ברגל ימין. המסורת היא תערובת של חיוביות, אנרגיה וארומה וכל מגוון הטעמים סביבה - חוויה שאנו שמחים לשתף עם אחרים.

עם למעלה מ-27 מיליארד כוסות קפה הנצרכות ברחבי העולם מדי יום, לוואצה מברכת את צרכן הקפה בעודו מתעורר בבוקר ומלווה אותו לאורך כל היום.

 

קפה לוואצה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לא כדאי לפספס