תומר אומנסקי אופה עוגת שוקולד לבן ללא גלוטן | we live green - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ללא גלוטן: עוגת שוקולד לבן ופקאנים

תמונה גרסת הדפסה

תומר משתף במתכון מאוזן ללא גלוטן

 "סוף זה תמיד התחלה, של משהו אחר…

טוב יותר, רע יותר, טעים יותר?!"

הנה הקיץ הסתיים לו, עם חודשים עמוסים בעשייה, גלאסז' וגם חום בלתי נסבל. אז, הטמפרטורות עדיין לא מרחמות עלינו אבל יש בלב מעין תחושה צוננת של סיכום והתרגשות, סיכום שנה מרגשת ומיוחדת שעברה עליי והתרגשות מתחילתו של אתגר חדש לקראת השנה הבאה.

סוף הקיץ מסמן בעיניי גם את הפרידה מפירות העונה, מהטעמים הקיציים והצבעוניים שיפנו מקום לפירות הדר, תותים וטעמים חורפיים מנחמים. ואת הפרידה שלי בחרתי לעשות הפעם בשחיתות מאוזנת ללא גלוטן. 

 

למה ללא גלוטן?

בסדנאות האפייה שלי ובמפגשים עם אופים חובבנים וחובבי מתוקים אני שומע הרבה העדפות ובחירות: זאת שלא סובלת פטל וזה שמאוהב בליצ'י, ההורים שמכינים עוגיות רק עם קמח כוסמין או הילדים שאוהבים רק קרם עם סוכריות. לקראת יום המודעות לצליאק ולתזונה נטולת גלוטן יצא לי לחשוב קצת דווקא על אלו שחיים ללא אפשרות בחירה. אלו שמוגבלים בבחירות הקולינריות, במיוחד בממלכת המתוקים והמאפים ממנה אני מגיע. 

בתהליך ההכנה של העוגה, החל משלב הדמיון, הצבתי לעצמי יעד שהאדם שטועם את העוגה לא ירגיש שהוא מוותר על שום דבר בתהליך, להיפך! הוא ירגיש מושחת ומתענג. 

יצרתי עוגת שוקולד לבן עשירה ומפנקת והוספתי אגוזים, שהעניקו לה מרקם וטעם מעולה. 

בנוסף, ברוח האתגר של יצירת שחיתות מאוזנת, ויתרתי על הקרם מעל העוגה והשתמשתי בפירות חתוכים כדי ליצור ציפוי בריא וטעים עם אפקט מרשים, שהוא לא פחות חשוב בעולם המתוקים, בו העיניים שלנו אוכלות קודם.

 

עוגת שוקולד לבן ופקאנים ללא גלוטן:

חומרים:

110 גרם שמן קוקוס

150 סוכר קנים חום אורגני green

150 גרם ביצים (3 גדולות)

140 גרם שוקולד לבן ללא סוכר

140 גרם קמח ללא גלוטן green

30 גרם שברי שוקולד לבן ללא סוכר

20 גרם שברי שוקולד מריר

90 גרם שברי פקאנים ואגוזי מלך

קורט מלח

 

להגשה: 

פירות העונה – טריים

יוגורט טבעי 

 

אופן ההכנה: 

  1. בקערה במיקרו או על באן מארי ממיסים שוקולד לבן ושמן קוקוס.
  2. בקערה נפרדת מערבלים ביצים וסוכר. מאחדים בין התערובות.
  3. מוסיפים לתערובת קמח, אגוזים, מלח ושוקולד. 
  4. מעבירים את התערובת לרינג בקוטר 22 ואופים כ-35 דקות בחום של 175 מעלות.
  5. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים את העוגה היטב ופורסים. 
  7. מקשטים כל פרוסה בפירות טריים ומגישים לצד יוגורט. 

 




עוד

לא כדאי לפספס