האתגר של תומר: מנה סתווית ומאוזנת
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חזרה לשגרה: מחשבות על קלילות

תמונה גרסת הדפסה

תקופת החגים עברה ואיתה אני גם מקווה שהאתגרים והקשיים. החודש הזה אתגר אותי לא מעט והרצון האינסופי לטעום מכל דבר הקשה עליי מאוד. היו לי נפילות אבל היו לי גם הצלחות גדולות, למשל: החלה הבריאה שלי שהכנתי ושיתפתי כבשה את לבבות העוקבים ועשרות הכינו אותה לשולחן החג ובכללי. מצד שני, אי אפשר לומר שתמיד הצלחתי לדבוק באתגר המאוזן שלקחתי על עצמי.

לקראת הסתיו, כשהחגים מאחורינו (ורגע לפני שהסופגניות מגיעות!)  עוברות לי בראש המון מחשבות על עוגה קלילה וטעימה שמתחשק לי להכין. חייב להודות שמאוד מתחשק לי להכין את עוגת הגבינה המהממת שלי שיש בה שפע של גבינת שמנת, שוקולד לבן וחמאה. אבל אני יודע שאני לא יכול להתפנק, ולהכין אותה כרגע ולא שוכח לרגע מאתגר השחיתות המאוזנת שלי.

עוגת גבינה בסתיו, כשבחוץ מזג האוויר מתקרר ולא חם מדי לעוגות עשירות, היא אחד הרגעים האהובים עליי, וזו עוגה שמפנקת כמו בוקר מתחת לשמיכת פוך וחגיגית כמו חילופי העונות. הבעיה היא שמבחינה קלורית וערכים תזונתיים, זה בטח לא משהו שאני יכול להרשות לעצמי כל יום.

החלטתי לשים לי למטרה לפתח עוגת גבינה נהדרת כמו שאני אוהב, כזו שאוכל לשבת בסוף יום עבודה ולהתפנק איתה על פרוסה טובה ועסיסית מבלי להרגיש שאני מוותר על שום דבר. 

כדי שלא תהיו סקרנים מדי, עד שאצליח עם האתגר החדש שלי, מצרף לכם פה תמונה של העוגה המקורית, מפוצצת בגבינת שמנת, שוקולד לבן והמון המון אוריאו. המתכון יגיע אליכם ממש בקרוב!

שיהיה לכולנו חג חזרה לשגרה שמח וטעים!



עוד

לא כדאי לפספס