Green days: מתכון לכדורי תמרים וטחינה של רחלי קרוט - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: המתכון המושלם ליום חורף

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכדורי תמרים וטחינה

הגשם הראשון כבר מאחורינו ואוטוטו יגיע לכאן הסתיו. זה שמביא איתו את ריח הדשא הרטוב, את הקרירות הכל כך נעימה שמנקה את האויר ואת הצמחים הירוקים שמשוועים למים.

אבל יש עוד משהו שמביאה איתה הרוח – שפעת. לפעמים אני קצת חוששת לספר, כי עין הרע וזה, שכבר 10 שנים בערך שלא רצתי לרופא עם כאב גרון. משהו במערכת החיסון שלי השתנה לטובה ובשנים האחרונות אני והשפעת פחות חברים. חמסה חמסה שום בצל.

אם אתם תוהים איך זה קרה, אז אין לי ספק שזה קשור בתזונה. בעובדה שאני אוכלת המון פירות הדר, הרבה מאוד ירוקים, גוג'י ברי וטחינה מלאה וגם זרעים וגרעינים מסוגים שונים. 

ולמה אני מספרת לכם את זה? כי בשבוע האחרון אני עושה ניקוי רעלים, שזה שם מפוצץ לעובדה שאני אוכלת בעיקר פירות, ירקות וקטניות. 

כל הסיפור הזה די נחמד, והאמת שאפילו לא קשה, חוץ מהחלק של המתוק. אני באמת לא יכולה בלי מתוק ועכשיו כשהחורף מתקרב והתה חוזר אני לא מצליחה לשתות אותו בלי קינוח בצד. משהו מתוק שישתלב טוב עם התה הרותח.

אז שנייה לפני שהחורף מגיע הכנתי משהו מתוק משגע שהולך מושלם לצד התה וגם מוסיף המון ערכים תזונתיים טובים לגוף שיחזקו אתכם וילחמו נגד השפעת. או לפחות נגד דכדוך החושך של החורף.

מדובר בכדורי תמרים עם חמוציות וטחינה שהכי כיף לשמור במקפיא בקופסה ולהוציא כשרוצים להתענג על קינוח בלי יסורי מצפון. השקדים הקלויים בכדורים מוסיפים נקודות קטנות וקראנצ'יות ואם תוסיפו קקאו (לא חובה) תקבלו בשנייה כדורי שוקולד מופלאים.

כדורי תמרים וחמוציות עם טחינה מלאה

מצרכים:
15-18 תמרים מסוג מג'הול GREEN
1/2 כוס חמוציות אורגניות ללא סוכר
1/4 כוס טחינה מלאה או חמאת שקדים או חמאת בוטנים GREEN
1/2 כוס חצאי שקדים
1/4 כוס גוג'י ברי
2 כפות שמן קוקוס GREEN

תוספות אופציונליות:
2 כפות זרעי צ'יה
2 כפות קקאו איכותי

לעיטור:
קוקוס לבן או קוקוס קלוי

אופן הכנה:
- מוציאים את הגלעין מהתמרים וקולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים.
- שמים במעבד מזון את כל המצרכים וטוחנים עד לקבלת תערובת די אחידה עם שברים קטנים של שקדים. מומלץ מאוד לעצור את פעולת המעבד מדי פעם ולערבב כדי ליצור טחינה אחידה. אם התערובת מאוד חזקה אפשר להוסיף מעט טחינה גולמית או חמאת שקדים.
- יוצרים כדורים בגודל שאוהבים ומגלגלים בקוקוס. שומרים במקרר או במקפיא בקופסה סגורה.

עוד

לא כדאי לפספס