ללא גלוטן: מתכון לפנקייק של רחלי קרוט | we live green - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ללא גלוטן: פנקייק של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מפנק של הקרוטית לפנקייקים נטולי גלוטן

אני לא יכולה לדמיין את החיים שלי בלי משהו מתוק. בלי פירות או שוקולד, קצפת או עוגיות טחינה. הבעיה היא, שצריך לדעת גם לאזן. להוריד מינונים, למצוא את המתוק שמשמח ולא את זה שמכביד, ובעיקר לבחור נכון.

אז הפעם, רגע לפני יום הצליאק, החלטתי להכין משהו מתוק שהוא גם מאוזן ושפוי יותר מבחינת הסוכר אבל גם נטול גלוטן ומוצרי חלב.

וברוח ראש השנה שמתקרב, הוספתי לכל העונג הזה גם יערת דבש שהיא כל כולה מתיקות טבעית. כמובן שאפשר להמיר גם למייפל או סילאן אבל נסו פעם אחת עם דבש ותראו איזה עונג.

 

חשוב – אם אתם רוצים להמיר את המתכון לקמח רגיל, היחסים פה משתנים. במקום 1 ו-1/2 כוסות חלב שמים רק כוס אחת ובמקום 2 סוגי הקמחים שמים 1 ו-1/2 כוסות קמח לבן רגיל. כל השאר יכול להשאר אותו דבר. וכן, אפשר גם להמיר את הסוכר לכל סוכר שאוהבים.

פנקייקס ללא גלוטן (עם יערת דבש ופירות):

מצרכים:


2 ביצים L אורגניות GREEN
2 כפות סוכר חום (או סוכר קנים חום אורגני) GREEN
1 ו-1/2 כוסות חלב צמחי (שקדים/אורז/סויה/קוקוס)
3 כפות שמן קוקוס
גרגירים מ-1/2 מקל וניל (או 1 כפית תמצית וניל איכותית)
1 כוס קמח רב תכליתי ללא גלוטן GREEN
1/2 כוס קמח קוקוס אורגני ללא גלוטן GREEN
1 ו-1/2 שקיות אבקת אפייה

להגשה (אופציונלי):
יערת דבש
פירות העונה
דבש או מייפל

אופן הכנה:


1. בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, חלב, שמן וגרגירי וניל וטורפים היטב.
2. מוסיפים את 2 הקמחים ואבקת האפייה וטורפים עד שאין גושי קמח.
3. מניחים לתערובת לנוח במשך 10 דקות. הבלילה צריכה לצאת במרקם של טחינה סמיכה, אם צריך אפשר להוסיף עוד חלב במידה והיא סמיכה מדי.
4. משמנים ממש מעט, עם שמן קוקוס, מחבת נון סטיק ומניחים 2 כפות מהבלילה. מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
5. שימו לב: הבלילה נוטה להסמיך ככל שהזמן עובר אז אם צריך מוסיפים עוד קצת חלב.
6. מגישים עם קוביית יערת דבש ופירות שאוהבים.

 

עוד

לא כדאי לפספס