יום הפסטה עם רחלי קרוט: הסלט שסידר אותי | we live green - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יום הפסטה: הסלט שסידר אותי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט פסטה ללא גלוטן ברוטב טחינה והדרים

סלט פסטה הוא מסוג הסלטים שאני אוהבת במיוחד. גם כי הוא משביע אבל גם כי זו הזדמנות נהדרת להכניס המון ירקות שיש במקרר. וחוץ מזה, הוא גם נשמר נהדר כמה ימים (מומלץ לזלף את הרוטב לפני ההגשה במידה ולא אוכלים את כל הקערה ושומרים את הסלט).

מה שעוד נהדר בו, זה שמחבילה קטנה של 250 גרם פסטה תצא לכם ארוחה שמספיקה בקלות ל-4 אנשים. 

תחשבו על זה ככה, אם הייתם שמים בצלחת 3/4 כוס פסטה וסלט כנראה שלא הייתם יוצאים מאוד מסופקים. מצד שני, כשמגישים את זה ככה, אין לי ספק שתצאו גם שבעים וגם שמחים על המראה הכל כך ססגוני.

למטה בהערות כתבתי גם איך אפשר לשדרג או לשנות לפני המצרכים שיש לכם בבית כולל אופציה לשינוי הרוטב.

ומילה לגבי הפסטה, אני השתמשתי בזאת שאין בה גלוטן אבל כמובן שאפשר להשתמש בכל פסטה, בעדיפות לכזאת מקמח מלא, רק חשוב שהיא תהיה יחסית קצרה שיהיה נוח לאכול את הסלט. טיפ קטן לגבי הפסטה הזאת, מומלץ לבשל אותה כמה דקות יותר ממה שאתם רגילים כדי שהיא תתרכך ותהיה כיפית אל מול הקרנצ'יות של הירקות.

סלט פסטה וירקות (ללא גלוטן) ברוטב טחינה והדרים

מצרכים:

1 חבילה פסטה מחומוס אורגני GREEN או כל פסטה קצרה אחרת שאוהבים
1/2 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
2-3 צנוניות
1/2 בצל סגול או 2 בצלי שאלוט
10 עגבניות שרי (עדיף מסוג תמר)
1/3 צרור עלי נענע
1/3 צרור עלי כוסברה
1/2 כוס אדממה, קלוף
1/2 כוס גרגירי תירס
1/3 כוס פרוסות זיתים
1/2 כוס אפונה עדינה, מופשרת (אין צורך לבשל)
1 גזר גדול, קלוף
150-200 גרם קוביות גבינה בולגרית או צפתית – לא חובה

רוטב טחינה והדרים:

1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מיץ תפוזים או קלמנטינה
1 כפית מייפל
1/2 כפית צ'ילי גרוס או צ'ילי טרי, קצוץ דק דק
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים קרים – לא חובה (הסבר בשלבי הכנה)

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים. שוטפים תחת מים קרים כדי שהפסטה לא תדבק אחת לשנייה.
  2. מניחים את פרחי הברוקולי בקערה, ממלאים במים עד כיסוי ומעבירים למיקרו ל-2 דקות. מסננים מנוזלים. אופציה נוספת היא לחתוך את הברוקולי לפרחים ממש קטנים ואז לא צריך לבשל/לאדות בכלל.
  3. קוצצים דק מאוד את הבצל, הצנוניות, הגזר ועשבי התיבול וחותכים את עגבניות השרי לרבעים.
  4. מערבבים את כל מצרכי הסלט פרט למצרכי הרוטב.
  5. לרוטב: מערבבים את כל המצרכים פרט למים עד שנוצרת טחינה סמיכה. מוסיפים מים לפי המרקם שאתם אוהבים ומזלפים את הטחינה על הסלט. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות ושדרוגים
- הסלט טעים יותר כשהוא בטמפרטורת החדר ולא קר.
- אפשר להמיר את הרוטב במיונז קל או מיונז טבעוני עם מעט מלח ופלפל שחור.
- מאיפה פולי האדממה? הכי פשוט, קונים אדממה קפוא, מפשירים ומרוקנים את פנים האדממה. אפשר גם לבשל ואז להוציא את הפולים החוצה.
- אפונה עדינה אין צורך לבשל (את הרגילה כן מבשלים) רק להפשיר לגמרי.
- רוצים עוד ירקות בסלט? אפשר להוסיף קוביות בטטה רכות שצורבים על מחבת, כנ"ל לגבי קישואים וחצילים. אפשר להוסיף גם קוביות מלפפונים או גמבה.


עוד

לא כדאי לפספס