Green days: מרק בריאות של רוני דואני, מרק בטטה וג'ינג'ר - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: המנה החורפית שלי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מרק בטטה וג'ינג'ר

עונות השנה מזמנות לנו הזדמנויות לגוון את התזונה שלנו בירקות ופירות עונתיים שהטבע התכוון שנשתמש בהם בזמן המדויק והנכון לנו לגוף.

הרי פעם, היינו אוכלים כל ירק ופרי לפי העונה בה הם גדלים וכיום, אפשר להשיג כמעט כל ירק ופרי לכל אורך השנה, הכל בזכות הקידמה.  מי היה מאמין שיבוא יום שבו נאכל תפוזים ותותים גם בקיץ?

ירקות כמו כרישה, בטטה, ארטישוק ירושלמי, וכרובית למשל, הם כולם ירקות שנקטפים בחורף ומתאימים לנו לאכילה במיוחד בעונה הקרירה המתקרבת.

נכון, אפילו הסתיו עוד לא ממש נחת בעיצומו, אבל כל יום קריר מבחינתי הוא הזדמנות למרק ואם כבר, שיהיה עשיר ומאוזן, כמו אחד המרקים האהובים עליי, מרק בטטה עם טוויסט של ג'ינג'ר!

ג'ינג'ר במרק? כן! כדי לשדרג את הירקות הטריים והעונתיים שמתבשלים להם יחד, אני אוהבת להוסיף ג'ינג'ר אורגני של שופרסל גרין למתכון, שיחזק את המערכת החיסונית עבור כל המשפחה.

 

מרק בטטה ליום גשום

מרכיבים:

2 בטטות

חבילת עדשים כתומות שופרסל גרין

3 גזרים

1 דלורית

2 בצל

1 קישוא/כרישה

ג'ינג'ר טרי

3 שיני שום

כורכום

מלח

פלפל לבן

פפריקה מתוקה 

קינמון - לא חובה

עלי דפנה -לא חובה

גרעיני דלעת קלופים אורגניים שופרסל גרין/בצל ירוק לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות לקוביות.
  2. מטגנים את הירקות עם התבלינים ומגרדים מעל מעט ג'ינג'ר.
  3. מוסיפים את העדשים שהשרנו למשך כשעתיים ומכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה. 
  4. מורידים לאש נמוכה ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
  5. מעבירים לבלנדר מוט או בלנדר רגיל עד שיוצרים מרקם חלק. 
  6. מחזירים לסיר ומבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה.
  7. אפשר לקשט בבצל ירוק, גרעיני דלעת או שמנת חמוצה!

שיהיה בתיאבון (:

 

 

עוד

לא כדאי לפספס