פסטה עם עגבניות בתנור של רוני דואני | we live green - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יום הפסטה: פסטה עגבניות עם טוויסט קריספי

תמונה גרסת הדפסה

המנה האהובה עליי - פסטה עם עגבניות בתנור

לכבוד יום הפסטה, החלטתי לשתף אתכם במתכון פסטה מהילדות של אמא שלי שכולל טוויסט מיוחד.

אני עוד זוכרת את הרגע שאמא מוציאה מהתנור את הפסטה החמה ואני כילדה נפעמת מהמנה. שמגיעה לצלחת עם טעם מנחם של בית והפתעה קריספית שיש בכל ביס.

עד היום זו הפסטה שאני הכי אוהבת וכמובן שאני מבשלת את זה גם לנורי וממשיכה את המסורת.

אז איך עושים את זה? זה מאוד פשוט!

מרכיבים:

חבילת ספגטי 

3 כפות שמן קנולה

בצל, חתוך לקוביות

3 שיני שום, כתושות

2 גזר, קצוץ 

3 כפיות גדושות פפריקה מתוקה

3 עגבניות קצוצות או מקופסת שימורים  

100 גרם רסק עגבניות

כפית שטוחה מלח

1/2 כפית שטוחה פלפל גרוס

כפית שטוחה סוכר

מים - לפי הצורך

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הספגטי. 
  2. מטגנים בסיר בצל וגזר עם שמן זית, כשהבצל הופך שקוף וצהבהב מכניסים את העגבניות ורסק העגבניות ומתבלים לפי הטעם.
  3. לאחר שהרוטב מוכן, מוסיפים את הספגטי לסיר ונותנים לתבשיל עוד כמה דקות לערבב טעמים.
  4.  ועכשיו מגיע הטוויסט בעלילה...מעבירים את התערובת לתוך תבנית ומכניסים לתנור במצב גריל על חום גבוה מאוד כדי להפוך את הספגטי למעלה לקריספי. 

בתאבון!



עוד

לא כדאי לפספס