Green days: מרק עדשים מהיר של קארין סנדל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: מרק העדשים המהיר של קארין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מרק עדשים ירוקות

אין מה שעושה לי יותר טוב בסתיו מאשר להתחמם עם מרק מנחם, עשיר וטעים. אני אוהבת כל כך הרבה סוגי מרקים, כמו למשל מרק פטריות סמיך, מרק בטטה מתקתק או המרק שבחרתי להכין הפעם - מרק עדשים ירוקות! יש בו גם חלבונים איכותיים, הוא גם סופר טעים וגם, לא פשוט חשוב בימים עמוסים, קל ומהיר להכנה.

בכלליות, אני מעדיפה לוותר על מרקי אינסטנט או מרקים מוכנים ולהכין מרק טרי, עם קצת סבלנות ותשומת לב מרוויחים טעם טוב וערכים תזונתיים ובמקביל, נמנעים מחומרים משמרים וכמויות של נתרן.

הצטיידתי בירקות טריים וחבילת עדשים וקיוויתי ליום גשום כדי להכין את המרק - זו עובדה ידועה שמרק הוא פשוט יותר טעים שיורד גשם בחוץ (:

 

המתכון שלי למרק העדשים האהוב עליי:

מרכיבים:

חבילת עדשים ירוקות שופרסל גרין

1 בצל גדול

1 צרור פטרוזיליה

3 מקלות סלרי

קימל

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים בקערה עם מים למשך חצי שעה.
  2. קוצצים בצל ומטגנים. מעבירים לסיר עם העדשים שהשרנו, תבלינים ומים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש בינונית נמוכה. 
  3. מוסיפים סלרי ופטרוזיליה קצוצים ומבשלים כשעתיים. מדי פעם מערבבים ומוסיפים מעט מים לפי הצורך.

בתיאבון!




עוד

לא כדאי לפספס