Green days: חמין ג'חנון של נטלי דדון - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: חמין ג'חנון של נטלי

תמונה גרסת הדפסה

ג'חנון בסיר חמין

עבורי מטבח הוא מקום של רוגע ותרפיה, כשיש לי זמן להעמיד סירים ולחולל קסמים במטבח, זה ממלא אותי באושר ושמחה וממלא את הבית בריחות בישולים שעושים לי טוב. אני מגיעה מבית מרוקאי חם עם מטבח עשיר ומנחם ואני נהנית להמשיך את המסורת הלאה לבן שלי, למשפחה ולחברים שבאים לטעום את התבשילים מעשה ידיי.

כמו כל בשלנית, יש לי כמה מנות מנצחות בארסנל שתמיד מבקשים ממני להכין, אחת מהמנות האלו, שיושבת בדיוק על משבצת הסתיו שמזדחלת אלינו, היא החמין המפורסם שלי, אותו מכינים עם תוספת מעניינת, עם ג'חנון מעל! 

כמו סבתא מרוקאית, האמת היא שההכנה של החמין היא לרוב לפי העין ולא לפי כמויות מדויקות אבל אנסה לכמת, כי בכל זאת אני עוד לא סבתא:

החמין ג'חנון של נטלי

מרכיבים:

1/2 כוס שמן עם פפריקה אדומה (רצוי מרוקאית)

4 תמרים מגולענים

1 חבילת ערמונים

1 חבילת שעועית אדומה, מושרית לילה במים

1 חבילת חומוס שופרסל אורגני גרין, מושרה לילה במים

1 ק"ג בשר טרי, נתח מס' 6

ראש שום

4 בטטות

4 תפוחי אדמה גדולים

כ-7 ביצים, תלוי כמה אוהבים אצלכם את הביצים החומות

1/4 כוס סילאן 

כורכום

פלפל לבן 

מעט אבקת מרק עוף 

 6 ג'חנון

 

אופן ההכנה: 

  1. מניחים את הבצלים פרוסים לעיגולים יחד עם חומוס ושעועית, אפשר לבחור רק חומוס או שעועית או חיטה אם אוהבים, אני אוהבת לשלב.
  2. מעל מפזרים תמרים וערמונים.
  3. מעל, מניחים את הבשר בחתיכה אחת.
  4. מעל, מניחים בטטות ותפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות ואת הביצים.
  5. מזלפים סילאן ומוזגים את חצי כוס השמן עם פפריקה פנימה וכן את שאר התבלינים. 
  6. מעל הכל, מכסים במים רותחים ונותנים לסיר לרתוח כשעתיים עד שמעבירים לפלטה. מוסיפים את הג'חנון מעל. אם בבדיקה אחרי לילה של בישול נשארו הרבה מים, שוב מעלים את החום לגבוה. 
  7. מגרדים עגבניות טריות לג'חנון
  8. בתיאבון!



עוד

לא כדאי לפספס