Green days: ביף בורגיניון מתכון של נועה רוזין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: המנה שעושה לי את החורף

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לביף בורגיניון

הסתיו כבר הגיע, ואיתו ימים מעט יותר קרירים. אמנם הם קצת נעלמו השבוע בזכות השרב שהחליט להגיע, אבל בערב עדיין קריר, ומנות החורף כבר מתחילות לקרוא לי להכין אותן. אחת המנות הקלאסיות מבחינתי היא ביף בורגיניון - מנה צרפתית קלאסית, מנחמת ומיוחדת מאוד.
השורשים של המנה נטועים במחוז בורגונדי בצרפת, רק 100 ק"מ דרום-מזרחית לפריז, משם מגיע היין האדום על שמו קרויה המנה. ההכנה של המנה לוקחת יומיים והיא התייחסות מיוחדת בבישול הבשר אז חשוב להקפיד על השלבים בדרך כדי ליהנות מהבשר במצב נימוח ומושלם, אני מבטיחה שזו מנה ששווה את תשומת הלב.

ביף בורגיניון חורפי

מרכיבים:


1 קילו בשר כתף, חתוך לקוביות
בקבוק יין אדום איכותי
1 חזה אווז (לא חובה)
4 שיני שום
2 גזרים
1 חבילת פטריות
2 ארטישוק ירושלמי (אם אוהבים)
2 בצלים
שמן זית אורגני שופרסל גרין
זר עשבי תיבול (בעגה המקצועית: בוקה גרני) כולל טימין, פטרוזיליה, רוזמרין ועלי דפנה כרוכים יחד
מלח
פלפל שחור



אופן ההכנה:


1. לילה לפני, מניחים את הבשר בקערה ומכסים ביין אדום (כל הבקבוק) עם מעט מלח ופלפל, שום ובוקה גרני.
2. מוציאים את הבשר אחרי זמן השרייה של 12 שעות לפחות ומניחים אותו על מסננת לייבוש. שומרים את היין ועשבי התיבול שנחו במקרר.
3. חותכים את הירקות לקוביות של כ-5 ס"מ ומטגנים בסיר, מומלץ מברזל אם יש.
4. מוסיפים את הבשר בהדרגה, על אש בינונית.
5. מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומרתיחים לכמה דקות.
6. מעבירים את התבשיל לתנור על 180 מעלות לשעתיים לפחות.
7. לשדרוג קלאסי של המנה: קוצצים חזה אווז עם פטריות או בצל, מטגנים במחבת נפרדת ומפזרים מעל - אפשרי.
בתיאבון, מאחלת ימי גשם נעימים בבית עם קערות מלאות כל טוב!

עוד

לא כדאי לפספס