האתגר של נועה רוזין: המטבח האיטלקי | מגזין שופרסל GREEN
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

האתגר של נועה: המטבח האיטלקי

תמונה גרסת הדפסה

באילו אותיות משתמשים כשרוצים לשחרר אנחת רווחה מהתקופה האחרונה? דמיינו ששחררתי אחת, כי באמת החודש-חודשיים היו רכבת הרים מטורפת. מלבד האתגר של נבחרת הגרין של שופרסל, הספקתי לעבור בגבורה את כל חגי ישראל, להעסיק בשלל פעילויות את הבן שלי (ולגלות שאני ממש נהנית מזה), לדאוג להפיק יום הולדת לעצמי, להרים מסיבת הפתעה לבן הזוג שלי, לשדר 6 ימים שבוע בלי חופש ועוד שלל אירעים.

והנה, מגיעה השגרה. זו שאף חג לא מפריע לה, אפשר לתכנן את יראו ימי החופש בלי שהם נכפים עליך. אתם בוודאי תצחקו או תרימו גבה, אבל אני לא בחורה של חופשים. גם את החופשות שלי אני אוהבת לתכנן בקפידה, ואלא אם כן אני מגדירה שמדובר בבטן-גב, אז ורק אז אני באמת בחופש.

אז אפשר לומר שאני אוהבת את השגרה שלי והמתנתי לה מאוד שתחזור אלי. את חודש אוקטובר סיכמתי את ארוחה למשפחה שלי – "ארוחת שורשים" – עם מתכונים של סבתא ואמא, כאלו שעושים טוב מאוד בלב ובבטן. בחודש הבא אפתח את המטבח שלי למתכונים איטלקיים ואחגוג את ארץ המגף המלאה עם כל הטוב שיש לה להציע.

ביקרתי לא מעט פעמים באיטליה, אבל חוץ מפסטה פה ושם – והזמנה של פיצה כמובן – אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שאירחתי ארוחה מלאה במתכונים איטלקיים. המשפחה שבה אני בוחרת החודש היא החברות הכי טובות שלי. בנות שיודעות להעריך אוכל טעים, יין טוב וביקר פחמימות. דווקא אאתגר את עצמי יותר ואשאיר את הפסטה בחוץ הפעם, ואחפש את המתכונים העתיקים יותר. מי יודע, אולי בתוכי נמצא מאמא איטלקית אמיתית?

עוד

לא כדאי לפספס