מתכון לעוגיות שיבולת שועל של ירדן הראל | we live green - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שיבולת שועל: הפתעה קלה ומזינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות שיבולת שועל של ירדן הראל

כחלק מהאתגר שלי אני אמורה להתמודד מדי חודש עם חומרי גלם חדשים, מזינים ומעניינים, אך מודה, כששמעתי מה יהיה חומר הגלם החודשי שלי, שיבולת שועל, מעט נרתעתי.

לבחורה שכמותי שלא מבשלת בדרך כלל אפילו פתיתים לבד, לקפץ מיד לנושא שיבולת שועל הרגיש לי מעט מלחיץ ועלו בי שאלות רבות: מה עושים עם שיבולת שועל חוץ מדייסה? מה מוסיפים לשיבולת שועל כדי לשנות לה את הטעם? האם אני יכולה לעמוד בזה?

אך באתגר כמו באתגר, צריך לקפוץ למים ולראות לאן זה יוביל אותי.

השלב הראשון מבחינתי היה לחקור מעט על חומר הגלם כדי להבין אותו לעומק.

ידעתי ששיבולת שועל היא מוצר בריא אך רק שקראתי עוד, הבנתי עד כמה!

מייחסים לשיבולת השועל תכונות מרחיקות לכת של מניעת סכרת, צמצום כולסטרול בדם ואפילו תמיכה בתהליך הרזייה בשל עושר הויטמינים והמינרלים שקיים בה.

מה עוד אהבתי לגלות?

ששיבולת השועל שומרת על העור שלנו ומעניקה לו זוהר טבעי. למעשה, משתמשים בשיבולת השועל גם באופן חיצוני במשחות וקרמים להרגעה וטיפוח העור וגם כמזון שמגן על העור כי יש בו כמות גבוהה של בטא-קרוטן ואנטי-אוקסידנטים ששומרים על לחות העור והשיער.

בנוסף, גיליתי שצריכת שיבולת שועל באופן קבוע יכולה להוביל לתוצאות לטווח ארוך מבחינת מניעת מחלות לב ואחרות. מדהים, לא?

עכשיו רק נותר לי להכין עבורכם מתכון שיהיה לא רק מאוזן ועשיר בכל הסגולות שציינתי אלא גם טעים במיוחד. בחרתי במתכון עוגיות שיבולת שועל פריכות ואני חייבת לומר שבמפתיע, או לא, הצליח לי (:

 

עוד

לא כדאי לפספס