לקראת החגים: האתגר של ירדן | we live green - מגזין שופרסל 
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צעד ראשון: הקינואה ואני

תמונה גרסת הדפסה

שנה חדשה עם חומרי גלם חדשים

ניתן לקבוע בוודאות - עליי אף אחד לא בונה לבשל את ארוחות החג. עומרי הוא הבשלן בבית ואנחנו מאוד אוהבים לארח, אבל אצלנו המנות שיוגשו לשולחן לא יהיו פרי יצירתי, בדרך כלל אסתפק בעריכת שולחן מושקע, סיוע ביצירת התפריט ושטיפת כלים, מטלות אליהן אני מתחברת ובואו נודה - גם הרבה יותר טובה בהן.

אני אוהבת לאכול, בבית ובמסעדות, ותמיד נוכחת מחדש לגלות איך אוכל מקרב בין אנשים ואת הצורה בה מנה מושקעת מעבירה חום ואהבה לסועד. אני רואה את תשומת הלב והקפדנות של עומרי במטבח ומרגישה את האהבה שהוא משקיע באוכל שהוא מכין עבורי.

השנה, החג שלי יראה קצת אחרת. כחלק מהאתגר השנתי של שופרסל גרין, אני רוצה להפתיע את עומרי ואת כולם ולהכין מנה מיוחדת לחג.

בחרתי בחומר גלם מעניין לפתיחת האתגר, קינואה אורגנית שתוסיף ערכים תזונתיים גבוהים, טעם ועניין לשולחן. המנה הראשונה שלי מבוססת על מתכון שווה של פלפלים ממולאים בקינואה.

כחלק מתוכניות ופרויקטים שונים בקריירה שלי, אני מטיילת לא מעט בעולם ומגלה עובדות מעניינות על התרבות והאוכל המקומיים, אז אתם יכולים לתאר לעצמכם שגם הפעם עשיתי מחקר קטן משל עצמי. גיליתי שקינואה היא לא רק חומר גלם מיוחד וטעים, הוא גם נדיר במיוחד. כמות קינואה שמגיעה לייבוא היא מצומצמת, כ-200 טון לשנה בלבד שמתפזרים בין העולם כולו.

זהו, האתגר רשמית בעשייה, אני מורידה את המחסומים ויוצאת למסע לקראת גילוי השפית הסודית שטמונה בי, עמוק בפנים. מי יודע, אולי בשנה הבאה נשב על המרפסת ונספור ציפורים נודדות ואולי, רק אולי, נשב לארוחה במרפסת עם מטעמים פרי ידיי למשפחה ולחברים שאני כל כך אוהבת. שיהיה לכולנו שנה טובה ומוצלחת, מלאה בחוויות, הצלחה ואוכל טעים!

עוד

לא כדאי לפספס