מתכון לפסטה פוזילי אורגנית בקרם אפונה וקישואים | ירדן הראל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יום הפסטה: הדרך המאוזנת לפחמימה המוכרת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפסטה פוזילי אורגנית בקרם אפונה וקישואים של ירדן הראל

אני מאוהבת במטבח האיטלקי על כל גווניו וטעמיו.

מבחינתי מנת פסטה ברוטב רוזה או ברוטב שמנת פטריות קרמי ונהדר, עם כוס יין מצוין בצד, זו הארוחה המושלמת לכל מצב. 

והפעם, לשם שינוי ולכבוד יום הפסטה הבינלאומי, החלטתי לראשונה לא להסתמך על הבישולים של עומרי או של שפים שונים במסעדות איטלקיות אלא לנסות ולחשוף את השפית החבויה בי ולבשל עבור עומרי וגם עבורכן ועבורכם, מנת פסטה צבעונית שמבוססת על פסטת פוזילי אורגנית.

אתם יודעים שאני אוהבת להתחקות אחר יעדים בינלאומיים אבל כמובן אוהבת גם היסטוריה קולינרית מקומית אז החלטתי לבחור מוצרים מקומיים כדי לשלב במנת הפסטה שהכנתי: פוזילי ברוטב אפונה וקישואים, שיהיה ירוק, מזין טרי והכי חשוב, סופר טעים! כי רוטב לפסטה זו דרך מעולה מבחינתי להוסיף לתפריט עוד ירקות ועימם ויטמינים ומינרלים.

ועכשיו...למתכון! נכון, אולי פסטה נשמע כמו מנה פשוטה להכנה אבל עבורי, עולם הבישול הוא חדש וטרי והכל מאתגר ואני מתרגשת לשתף את עומרי, את המשפחה ואת החברות במנות מעשה ידיי. הצטרפו אליי בדרך לעוד טכניקה ועוד סגנון בישול שאני מחוברת אליו כחלק משנה של אתגרים שלפניי:

פסטה בקרם אפונה עם קישואים

מצרכים:

חבילת פסטה (או מיקס של שני סוגים)
חבילת אפונה 
2 קישואים
מכל קרם קוקוס 
30 גרם חמאה
2 כפות שמן כמהין
כף מלח 

אופן ההכנה:

1. חותכים את הקישואים ומכניסים לסיר גדול יחד עם האפונה, מוסיפים מים ומבשלים כ15 דקות.
2. בסיר נוסף מבשלים את הפסטה עד המידה הרצויה מורידים מהאש ומסננים.
3. מסננים את האפונה והקישואים ומעבירים חצי מהכמות לבלנדר יחד עם החמאה, קרם קוקוס, מלח ושמן כמהין וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק של הקרם.
4. בצלחת עמוקה מעבירים את הפסטה עם הכמות הרצויה של קרם האפונה ואת שארית האפונה והקישואים ובתיאבון!
נ.ב
מי שלא אוהב את טעם הכמהין יכול לוותר או להחליף בשמן זית.



עוד

לא כדאי לפספס