Green days: סלט טאבולה עם אבוקדו של יעל גולדמן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: מנפלאות האבוקדו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון סלט טאבולה עם אבוקדו

פעם, כשהייתי ילדה קטנה, אבוקדו בקערת הירקות בבית סימל עבורי את הגעתו של הסתיו.

היום, ניתן למצוא אבוקדו בחנויות לסירוגין כמעט בכל עונות השנה, אבל עדיין כשמתחיל להתקרר בחוץ, מתעורר בי חשק לאבוקדו נימוח וטעים. 

רק השבוע קראתי בעיתון שישראלים מובילים בצריכת האבוקדו לאדם, ואנחנו מקום שני רק אחרי מקסיקו, מולדת האבוקדו! אז כנראה שאני לא לבד באהבת האבוקדו שלי וחלקכם תסכימו עם האהבה שלי למרכיב הירוק, הכל כך טעים והסופר בריא הזה.

מלבד טוסט אבוקדו עם עגבניה פרוסה וכמה גרגרי מלח גס, שהיא מנת האבוקדו האולטימטיבית עבורי "על הדרך", אני רוצה לשתף אתכם במתכון לסלט אבוקדו מהיר שהוא גם צמחוני, גם מאוזן וגם מצוין, קבלו אותו:



סלט טאבולה עם אבוקדו

מרכיבים:

2 כוסות בורגול אורגני שופרסל גרין

2 מלפפונים גדולים, קצוצים

2 עגבניות גדולות, קצוצים

1 בצל סגול חתוך לרצועות

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

1/2 צרור נענע

סומאק

מלח

פלפל

מיץ לימון (תמיד עדיף מלימון טרי כמובן)

אפשר גם להוסיף כף מיץ תפוזים טבעי לטעם מיוחד אבל לא חובה

וכמובן...אבוקדו גדול שחתכנו לקוביות או רצועות, תלוי במרקם שלו, רק שלא יהיה מעוך

 

לתיבול: 

מעט שמן זית

טחינה גולמית או רגילה, לפי הטעם



אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הבורגול במים זורמים, משרים למשך חצי שעה במים רותחים ואז מסננים עד לייבוש.
  2. מערבבים את כל המרכיבים מראש חוץ מכוכב הערב, האבוקדו, נותנים קודם כל לטעמים להתחבר חצי שעה במקרר.
  3. מוסיפים את האבוקדו (עדיף לחתוך במקום שלא ישחיר) ומתבלים. 

 

עוד

לא כדאי לפספס