יעל גולדמן מבשלת פסטה צמחונית | we live geen - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יום הפסטה: הניסוי האיטלקי שלי

תמונה גרסת הדפסה

יעל גולדמן מבשלת פסטה פוזילי צמחונית

שרדנו את החגים והנה תיכף מזדחלת לה שגרה נעימה.

ניתן מקום לעוד חגיגה אחרונה כי היום חוגגים בעולם חג טעים במיוחד, את יום הפסטה! 

הזדמנות מצוינת עבורי לחזור לשגרה, למטבח, לארוחות מסודרות ולהכין מנה מיוחדת לכבוד האתגר השנתי.

פסטה היא מנה שתמיד מצליחה לי. היא מתחילה בעגבניות טעימות ומסתיימת עם חיוכים מרוחים ברוטב, כך שאני מרגישה נוח לבשל טעמים איטלקיים. היא גם מנה שהילדים אוהבים, אז הסיכויים כאן כולם לטובתי ואני מוכנה למשימה.

למנת יום הפסטה שלי השתמשתי בפוזילי אורגני והכנתי רוטב עגבניות קלאסי אך משודרג עם אקסטרה ירקות: טיגנתי בצל, פטריות וקישואים קצוצים דק, קצצתי עגבניות טריות ומקולפות ובזיליקום טרי, הוספתי רסק עגבניות ורבע כוס מים ולאש בינונית לשעה. 

פסטה היא מאכל עם מוניטין לא אידיאלי (למרות שכל איטלקי שתשאלו אותו לא יסכים איתכם, כי הרי הם צורכים בערך 30 קילו פסטה בשנה) אבל בעצם מנת פסטה חיטה מלאה או אפילו פסטה רגילה היא מנה עשירה בפחמימות ודלה בשומן, כך שעם תוספת חלבון היא יכולה להוות ארוחה מאוזנת בקלות, גם לילדים שבוחרים לוותר על בשר. ובמיוחד לצמחונית הפרטית שלי כמובן.

אני מאמינה שאמשיך לצמוח ולהתפתח במטבח הצמחוני לאורך השנה וכבר הבנתי שהשנה הזו תהיה מלאה בניסויים מסוגים שונים, חלקם יבוצעו עליי, האמא שלא בטוחה איך לבשל חלק מהדברים וחלקם על ילדיי האהובים שייקחו חלק בהתנסות הזו איתי, ואני מקווה שירוויחו טעמים וחוויות חדשות יחד. ותוצאות הניסוי האיטלקי? הרוטב נגמר. זה אומר הכל מבחינתי...




עוד

לא כדאי לפספס