האתגר של יעל: בישול עם טופו | we live green - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חזרה לשגרה: על צמחונות, חלבונים ומה שביניהם

תמונה גרסת הדפסה

בישול עם טופו

בחודש האחרון כחלק מהעמידה באתגר, התנסיתי בבישול אחד המזונות הצמחוניים הפופולריים ביותר והעשירים ביותר בחלבון, הלוא הוא טופו. גם מי שרחוק ממטבח צמחוני נחשף כבר לתופעה, והטופו, שהחל בתור חומר גלם בסיסי מעולם הבישול האסייתי, השתלב במטבחים צמחוניים וטבעוניים שונים כמנת חלבון משמעותית שמסייעת ליצור תפריט עשיר בחלבון.

עד פה הכל טוב ונשמע נהדר, אבל מה קורה שאני באמת צריכה להכין מטופו מאכלים טעימים לילדים שלי? בפוסט האחרון שלי, כתבתי על פסטה, מאכל עם מוניטין מפוקפק אך נתונים טובים בשטח, וציינתי את החשיבות של מנת חלבון לצד הפחמימה ליצירת ארוחה מאוזנת לילדים. וזהו בעצם אחד האתגרים הכי משמעותיים מבחינתי השנה, לבשל תוספת חלבון טעימה ומזינה ללא בשר. 

חלבון חשוב לכולם, גם למבוגרים כמובן, אבל אצל ילדים זה קריטי – הוא מסייע לבניית שריר, יוצר הורמונים חיוניים, מפתח נוגדנים במערכת החיסונית ואפילו מעניק להם בוסט של אנרגיה.

שילוב טופו בתפריט יפתור לי הרבה בעיות מבחינה תזונתית אך העניין בטופו שמעבר למראה האפרורי שלו, אין לו ממש טעם והוא גם לא נראה מזמין במיוחד, למרות שהוא חומר גלם פוטנציאלי מושלם להכנת מנות מעולות.

המשמעות היא שיש לי אחריות כפולה באתגר - גם מבחינת יצירת טעמים וגם מבחינת שינוי המרקם לטובה בעזרת בישול, טיגון או אפייה.

במגזין שופרסל, מפרום טופו טבעוני או תבשיל קציצות טופו נראו לי כמו אופציות מעניינות אך מעט מורכבות לרמת הבישול שאני רגילה אליה, אז הכנתי קציצות טופו משלי, ברוטב עגבניות משגע! הלוואי שיכולתי להעניק לכם מתכון מנצח אבל כמו אמא שמג'נגלת מיליון דברים, אילתרתי! הכנסתי לבלנדר חבילת טופו עם עשבי תיבול, מלח, פלפל וכורכום לקצת צבע ויצרתי קציצות אותן אפיתי ברוטב עגבניות בסיסי שמורכב מרסק עגבניות, עגבניות טריות וגם עגבניות חתוכות. נכון, זה לא מושלם, אבל בהחלט טעים! יקח זמן עד שאגיע לתוצאות אליהן אני מכוונת, אך עם קצת תשומת לב וניסיון חוזר, אני בטוחה שאצליח ואתמקצע, רק אולי לא בפעם הראשונה (:

נ.ב - כל עוד כולם אכלו ונהנו, אין לי תלונות (:



 






עוד

לא כדאי לפספס