יעל גולדמן מבשלת ארוחה צמחונית למשפחה | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

האתגר של יעל: המשפחה נפגשת סביב השולחן

תמונה גרסת הדפסה

ארוחה צמחונית למשפחה

יש לי כמה רגעים במהלך היום שעליהם אני שומרת באדיקות, ואחד מהם הוא הזמן המשותף של ארוחות ערב ביחד. הוא חשוב לי, בעיקר בגלל השיחות מסביב לשולחן, הצחוקים שנוצרים והידיעה שזה המקום לדבר על הכל, לריב לפעמים וגם לגשר על מחלוקות. זה המקום ממנו משפחה צומחת ונוצרת, עם כל הניואנסים הקטנים של הביחד המשפחתי.

בשגרה, יש לנו תמיד פירות וירקות טריים בבית. זה חלק מהתפריט הקבוע וחלק מהכיף שלי, להסתובב במחלקת הירקות והפירות ולבחור מכל טוב ומההיצע היומי של השוק בשופרסל גרין. גם בחיים העירוניים בתל אביב אפשר להרגיש לרגע בכפר עם ריחות של תוצרת טרייה ומובחרת. אותי אישית זה מרגיע, להסתובב ולבחור לי בכיף, עם סלסלה מגניבה או תיק נוח שאני אוהבת. 

הפעם לקראת ארוחה צמחונית, נוח לי במיוחד לבקר בשופרסל גרין כי אני יכולה לקנות במקום אחד את כל המוצרים שאני צריכה, פלוס ירקות אורגניים, פלוס כמה דברים שחסר לי בבית.

החלטתי ללכת על מנה פשוטה ומצוינת לארוחה הצמחונית, אנטיפסטי בתנור. בגלל הפשטות של המנה חשוב שהמרכיבים בה יהיו טובים: ירקות מובחרים, שמן זית מעולה ובלסמי למי שאוהב.

ירקות הסתיו כבר פה למרות שהחורף מאחר אז בחרתי לבשל בין היתר מגש אנטיפסטי עם קישוא, ארטישוק ירושלמי, שומר, בטטות, שיני שום, בצל סגול, בצלי שאלוט ופטריות.

מעל הכל, מזלפים שמן זית של שופרסל גרין ומכניסים לתנור שדולק על 180 מעלות למשך שעה. הלכתי על פשוט, מלח גס וקצת אורגנו טרי אבל אפשר לקחת את זה לכל מיני כיוונים, לפי הטעם שלכם.

בצד, ממליצה להגיש עם באגט טרי שקולים בתנור חם לעשר דקות עם חמאה או שמן זית מעל (למבוגרים אפשר גם להכין עם שום נימוח מהאנטיפסטי).

התוצאה: ארוחה מזינה, קלה וכיפית שאפשר לשנות לפי הטעם (להוסיף סילאן, לפזר פלפל אנגלי, להוסיף רוזמרין ועוד) שילדים ומבוגרים תמיד אוהבים!

עוד

לא כדאי לפספס