שבבי אורז ברוטב עגבניות של ינאי פרישר גוטמן | we live green - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יום הפסטה: גם ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשבבי אורז ברוטב עגבניות שרי

כמעצב פנים ואיש מקצוע בתחום האדריכלי, אסתטיקה היא תחום שיקר וקרוב לליבי, בכל נושא בחיי וגם בצלחת.

מנה שנראית טוב בלוק יצירתי ומעוצב תמיד תדבר אליי יותר ואני מאמין שלא רק אליי, כי כולנו אוכלים קודם כל עם העיניים. במנה שהכנתי היום יש חשיבות רבה לצורה, לנראות ולמרקם - הכנתי מנת פסטה

לקראת יום הפסטה הבינלאומי שנחגג היום, וזו צלחת שנראית כמו פסטה לכל דבר אך היא בעצם עשויה ממרכיב מפתיע אחר, יותר בריא וקליל בעיניי.

למען האמת, בתור אדם שנמנע מגלוטן, יום הפסטה הוא מועד שלא ממש מדבר אליי, אך דווקא מתוך המניעה, מצאתי פתרון יצירתי ללא קמח אבל עם אסתטיקה איטלקית וקצת מחשבה מאחורי המנה. 

מה אתם אומרים על מנה שנראית כמו פסטה, במרקם של פסטה, ללא הקלוריות והגלוטן של הפסטה? השתמשתי בחבילה של שבבי אורז ללא כדי לחקות את המראה של מנת דפי פסטה ברוטב עגבניות שרי.

לארוחת צהריים מהירה בחרתי מנה שרוי אוהב במיוחד:

שבבי אורז ברוטב עגבניות שרי

מרכיבים: 

שקית שבבי אורז

1 כף שמן זית

1 גזר

חצי בצל

1 חבילה עגבניות שרי

4 כפות פרמז'ן מגורר

4 כפות של בזיליקום קצוץ

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את חבילת שבבי האורז ומניחים כדקה במים פושרים, מסננים.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים בתוכו בצל וגזר לכמה דקות ואז מוסיפים את עגבניות השרי.
  3. מוסיפים כמה כפות מים למחבת ומשאירים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  4. מגישים את הרוטב מעל דפי האורז ומגרדים מעל פרמז'ן ובזיליקום.
  5. בתיאבון!

 




עוד

לא כדאי לפספס