Green days: מרק פרסה וטריק לפרמזן טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: מרק פרסה וטריק לפרמזן טבעוני

תמונה גרסת הדפסה

מרק פרסה עם פרמזן טבעוני

אני שמחה שהסתיו עוד קצת מתעכב כי ברגע שהוא מתחיל, אני כבר מתרפקת על הזכרונות של כמה טוב היה בקיץ וכמה עוד יהיה. הדבר היחידי שאני מוכנה להודות שאני אוהבת שמתקרר בחוץ הוא זמן איכות משפחתי בבית בגלל מזג האוויר הסוער או מנות חמות ומנחמות כמו המרק שליווה אותי לאורך כל הילדות, "המרק של דודה רוני". 

זה לא מרק שדורש טבעון מיוחד, המרכיבים כולם טבעוניים במקור (הפעם בחרתי להוסיף לו גם כרובית בשונה מהמתכון המקורי!) אבל את הפרמזן ששמים למעלה, החלפתי בפרמזן טבעוני מעשה ידיי, מרק שהוא מאז ועד היום רב-מכר במשפחה ואני גאה לשתף אתכם בזכרון ילדות טעים שלי (:

מרכיבים:

פרסה (בלי העלים הירוקים)

3 שיני שום

2 בצלים גדולים

4-5 תפוחי אדמה בינוניים

1 כרובית קטנה

רוזמרין

טימין

מלח

פלפל

שמן זית אורגני שופרסל גרין

 

אופן ההכנה:

  1. לחתוך לקוביות את הבצל, השום והפרסה. 
  2. לטגן טיפה עם שמן זית (לא עד השחמה). 
  3. להוסיף את תפוחי האדמה עם רוזמרין, טימין, מלח פלפל ומים שיכסו את הירקות ועוד טיפה.
  4. לבשל על אש קטנה. אם חסר טעם לשים קצת אבקת בצל מחומרים טבעיים (אפשר לקנות בשוק או בחנויות תבלינים)
  5. מגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל ופרמזן טבעוני מקשיו.

 

איך מכינים את הפרמזן קשיו שמתאים לכל כך הרבה מנות?

 

שמים בבלנדר לדקה חופן קשיו, חצי כפית מלח, וכף אבקת שמרי בירה עד למרקם מושלם.

שיהיה בתיאבון ממני ומדודה רוני!

 

עוד מתכונים טבעוניים מחכים לכם במתחם הטבעוני שלנו 

עוד

לא כדאי לפספס