יום הפסטה הבינלאומי - המנה הטבעונית של יובל גונן
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יום הפסטה: מק אנד קשיו

תמונה גרסת הדפסה

יום בהיר אחד, שהייתי בכיתה ב', הגיעה ילדה חדשה לכיתה מארה"ב, והפכה די מהר לחברה הכי טובה שלי. למרות שהיא דיברה עברית והשתלבה מהר מאוד בתרבות המקומית, אני הייתי סקרנית לגבי המנהגים שלה מאמריקה ולגבי השפה, התעקשתי לדבר איתה באנגלית כדי להוכיח שאני יודעת לחבר מספר משפטים.

ביליתי אצלה לא מעט והיא אצלי, מובן שגם אכלנו יחד, צהריים וערב, לא מעט.

כך גיליתי על מתכון פסטה שהוא אמנם אחד המתכונים הפופולריים ביותר בארה"ב, גם לילדים, אך כאן בארץ מעולם לא שמעתי עליו. אחד מזכרונות הילדות שלי הוא המנה המנחמת והטעימה שנקראת מאק אנד צ'יז שאכלתי אצלה בבית. התאהבתי במנה הזו מיד ושיגעתי את אמא שלי להכין לי אותה. בדרך כלל מכינים מאק אנד צ'יז בגרסה קצת תעשייתית עם אבקה ייעודית בצבע צהוב וכל היוצא בזה, דברים שלא ידעתי עד כמה הם הרסניים לגוף. התאהבתי במרקם הקרמי והמעולה של הפסטה אז לא היה אכפת לי מה בפנים. מאז גדלתי וגם החכמתי בנושא של תזונה, אבל האהבה שלי למאק אנד צ'יז תמיד נשארה. גם שבחרתי בטבעונות, ידעתי שאני על מאק אנד צ'יז לא מוותרת, אלא מוצאת את הדרך למאק אנד צ'יז טבעוני משובח ויהי מה.

היום הוא יום הפסטה הבינלאומי, הזדמנות מעולה לשתף אתכם במתכון שלי, אותו ניסיתי שוב ושוב עד לשלמות.

האתגר נתן לי את הדרייב לכתוב את המתכון ולשתף אותו אתכם. אני לא מרגישה שאני מתפשרת בטבעונות ולכן גם לא רוצה להתפשר על פחות מהטוב ביותר, מעדיפה לנסות שוב ושוב עד שאצליח לקלוע לטעם המדויק.

ידעתי שאני מחפשת מרקם, מאק אנד צ'יז חייב להיות קרמי ו"גבינתי". דרך שילוב של גבינה העשויה מקשיו ושמן קוקוס, הצלחתי ליצור את הטקטסטורה המושלמת שהשביעה את רצוני ותיאבוני.

אי אפשר לומר שהמתכון דל בקלוריות אך הוא בהחלט עשיר בשמנים בריאים של קשיו ושקדים שעושים רק טוב לעור ולגוף בצריכה מתונה.

משתפת באהבה באחד מהמתכונים האהובים עליי של אורי שביט, מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר":

מרכיבים: 

לגבינה: 

1 כוס (כ-120 גרם) שקדים קלופים, מושרים במי ברז למשך 4 שעות עד לילה
2 כוסות מים
1/2 כוס קמח טפיוקה
2 כפות שמרי בירה
1 כף חומץ תפוחים או מיץ לימון
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
(אפשר להוסיף גזר מבושל בשביל הצבע הכתום, רעיון של @tivoneat) 

רוטב: 

1-2 עגבניות טריות 
שן שום 
שתי כפות שמן זית 
מלח

"פרמז'ן" טבעוני:

חופן קשיו (לא מושרה)
כף אבקת שמרי בירה
מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים פסטה 7 דקות ומסננים. 
2. מכינים את הפרמז'ן ראשון כדי לא לנקות את הבלנדר באמצע הבישול: שמים חופן קשיו, שמרי בירה ומלח בבלנדר לכמה שניות עד שהופך לאבקה ומפזרים מעל הפסטה.
3. מכינים את הגבינה המותכת: שמים שקדים/קשיו מושרה, מים, טפיוקה, שמרי בירה, חומץ תפוחים/לימון, גזר (ללא חובה) ותיבול בבלנדר. 
4. מערבבים בבלנדר עד למשחה חלקה. (מרקם נוזלי)
5. מעבירים לסיר ומערבבים כמה דקות עד שהנוזל מתגבן למרקם סמיך. 
6. מוזגים על הפסטה המבושלת.
7. להכנת הרוטב: מערבבים עגבניה, שן שום שמן זית ומלח בבלנדר עד למרקם חלק ושופכים על הפסטה המבושלת. 
8. רצוי לבשל כמה שניות על האש את הפסטה עם הרוטב והגבינה ביחד אחרי שהפסטה סיימה להתבשל.
בתיאבון!

עוד

לא כדאי לפספס