יובל גונן נוסטלגית: מכינה את עוגיות השקדים של סבתא
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

האתגר של יובל: עוגיות השקדים של סבתא

תמונה גרסת הדפסה

העוגיות הידועות של סבתא שלי הן עוגיות שקדים וחמאה. עוגיות הדגל של המשפחה שאפילו הדודים מארה"ב לא מוותרים על לקחת חבילה חזרה לאמריקה כשהם מבקרים בארץ, הם לוקחים איתם כמה קופסאות שלהן במזוודה. הן עד כדי כך טעימות.

לא אכלתי את העוגיות של סבתא שלוש שנים ושכנעתי את עצמי שזה לא נורא, ראה קלוריות וכו' אבל אי אפשר לומר שלא התגעגעתי!

האתגר של שופרסל חייב אותי לתהות האם ניתן לטבען אותן, ליצור גרסה טבעונית לעוגיות של סבתא. פניתי לחברה טובה שלי, שף קונדיטור טל האוזן, המתמחה בטבעון מתכונים. 

התקשרתי לסבתא שלי כדי לבקש את המתכון המקורי עבור טל, ומה גיליתי? 

מסתבר שהמתכון המקורי היה טבעוני, עם מרגרינה, וסבתא החליטה לעשות אותו עם חמאה. הייתי בשוק! אבל זה לא הכל...השוק העיקרי הגיע כששמעתי את כמות החמאה שיש במתכון הזה!!!

קשה לי אפילו לכתוב את זה מרוב שזה מוגזם.

הראתי לטל את המתכון ושאלתי מה היא יכולה לעשות, אני לא רוצה להשתמש במרגרינה ובטח לא בכמות כזו. 

היא עשתה את החישובים שלה עם שקדים, הביאה מוצר תחליף חמאה שמבוסס על שמן קוקוס כדי שיהיה פחות נורא מבחינה תזונתית והתחלנו במלאכה.

התוצאה? מטורפת! העוגיות יצאו מושלמות, אותו טעם וריח, אותה אווריריות, אותו זיכרון מתוק מפעם, רק טבעוני ואפילו קצת יותר בריא ומאוזן.

ועכשיו לחלק החשוב...המתכון:

 

עוגיות השקדים של סבתא - הגרסה הטבעונית

מרכיבים:

175 גרם קמח תופח

75 גרם שקדים טחונים

2 חבילות סוכר וניל

2 כפות סוכר

100 גרם "נוטורינה" (אפשר יותר למרקם ממש חמאתי)

10 גרם שמן 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בבלנדר את כל החומרים היבשים.
  2. מוסיפים לקערה את החומרים הרטובים ומערבבים עד לעיסה אחידה.
  3. קורצים לעיגולים לפי הרצון - אני אוהבת לקחת כפית שמנה מבלי למדוד בדיוק.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
  5. נותנים לעוגיות להתקרר ומפזרים מעל אבקת סוכר.

 

ספרו לי איך יצא לכם ולכן - בכל זאת, אלו העוגיות האהובות עליי (:





עוד

לא כדאי לפספס