Green days: מתכון למרק עוף של טיטי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: מרק העוף שמחזק אותי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק עוף של טיטי

כמה טיפות, סערה קטנה והנה הסתיו שוב נעלם וחמק לנו מבין האצבעות. 

אני מחכה שהחורף יגיע כבר, החורף הוא מצרך נדיר אצלנו ולכן כשהוא סוף סוף מגיע, אני נהנית לחגוג אותו בהתכרבלות מתחת לשמיכה, מרתון נטפליקס ומרק עוף קלאסי שמסמל עבורי את מנת החורף האולטימטיבית. 

לצערי ולשמחתי, שגרת העבודה שלי נהיית אינטנסיבית לקראת חנוכה ומופעי החג כך שאני לא ממש זוכה ליהנות מההתכרבלות והרביצה על הספה כשיורד גשם בחוץ אבל אף פעם לא מוותרת על קערת מרק טרייה.

מרק עוף מבחינתי הוא האנטיביוטיקה של הטבע. כשאני רק מתחילה להרגיש סימני חולי או חולשה, במיוחד אחרי ימי חזרות מתישים, אני דואגת להתארגן על ירקות טריים ועוף טרי כדי להכין לי מרק, שיספיק לפחות לכמה ימים, כדי להחזיר לעצמי את החיוניות ולחזק את כל המערכת החיסונית. 

אני מעדיפה מרק עוף על מרק ירקות כי זה נותן לי את כמות החלבון שאני צריכה ורוצה לצרוך, הכל בקערה אחת.

הטריק שלי למרק עוף מושלם הוא להכין אותו בשלבים (ואז להוסיף המון שקדי מרק כמובן!). ראשית, צריך להרתיח עוף בסיר למשך 40 דקות. מי שאוהב, יכול להוסיף אורז אורגני מלא של שופרסל גרין.

בשלב השני מסננים את הציר, מוסיפים לו תבלינים וטעמים כמו כורכום, מלח, פלפל ומעט שום טרי, לפי מה שאתם אוהבים. או אז, מחזירים לסיר עם שלל ירקות: גזר, בצל, תפוחי אדמה ומלא פטרוזיליה,

והתוצאה: מרק צלול, טעים ובריא שנותן לי את הכוח להמשיך, גם בימים שקשה לצאת מהמיטה...

עוד

לא כדאי לפספס