Green days: מרק דומלומה, זכרונות ילדות חמימים של אנה ארונוב - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

Green days: זכרונות ילדות חמימים

תמונה גרסת הדפסה

מרק ירקות שורש ובשר של אנה ארונוב

כשאני מרגישה שהסתיו מתקרב, ועוד רגע החורף יגיע - זה תמיד מחזיר אותי לילדות המושלגת בקירגיסטן ולאוכל של אמא.

בעונה הקרה, תמיד בא לי אוכל מנחם, קדרות, תבשילים, מרקים. זה עושה לי נעים בבטן ועוד יותר נעים בלב. 

סיר מלא בירקות שורש, בשר, וריחות שממלאים את הבית.

כמנה האולטימטיבית שלי בחרתי מאכל ביתי מרכז אסייתי שגדלתי אליו. הוא נקרא ״דומלמה״ וכולו מלא בירקות, ירק וחום של בית.

אז מה עושים? 

לוקחים סיר כבד, מוסיפים ממש מעט שמן, מתחילים לסדר בשכבות בשר (מעט שומני), בצל חתוך גס, שום וגזרים. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, ממשיכים לסדר בשכבות שורש פטרוזיליה, קצת ג’ינג’ר, פלפל חריף, בטטה ועגבניות. מתבלים שוב, פורסים שכבה של תפוחי אדמה ואת כל הירוקים שיש במקרר מעל (אני שמתי כוסברה ופטרוזיליה) מכסים בעלי כרוב, כדי לשמור על האדים בתוך הסיר, ככה הכל יוצא מלא במיץ של ירקות וסוג של מאודה.

מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה, שעה וחצי. מי שאוהב יכול להוסיף קינואה אורגנית שופרסל גרין או אורז מלא.

זהו! מחכה שהסתיו האמיתי יגיע כבר כדי להתנחם בבית עם המאכלים האהובים עליי:)

עוד

לא כדאי לפספס