ללא גלוטן: מתכון לעוגת קוקוס לילדים ללא קמח | we live green - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ללא גלוטן: אבי ביטון מכין את העוגה האהובה על בתו

תמונה גרסת הדפסה

ללא גלוטן: אבי ביטון אופה עוגת קוקוס

מעבר לאתגר השנתי אליו התחייבתי, הפעם אני נפגש באתגר אישי במיוחד. היום הוא יום המודעות למחלת הצליאק, מחלה איתה מתמודדת בתי האהובה, נעה.
צליאק היא מחלה שלא באמת מבינים את חומרתה עד שהיא נוגעת בך באופן אישי. ומה יותר אישי מהבת שלי, האהבה שלי!
גילינו על המחלה מוקדם, עוד לפני שהקטנה חגגה שלוש. אחרי כאבי בטן חוזרים ונשנים ובדיקות דם, המסקנה היתה ברורה - לנעה יש צליאק.
כשף ואיש של אוכל, לא ידעתי בעצמי איך לאכול את זה. להימנע מגלוטן ומוצריו - לחמים, מאפים, בורקסים, שלא נדבר על מנות שאני בעצמי מכין שיש בהן גלוטן, היה נשמע לי מבאס. כהורה, קלטתי שאני צריך לחשב מסלול מחדש.
מהר מאוד הבנתי שלכל דבר יש תחליף ושזה לא כל כך נורא. למען האמת, בישול ללא גלוטן אפילו הפך לאתגר מעניין ומיוחד למדי עבורי.
נכון, הדרך לתפריט עשיר, טעים ומזין ללא גלוטן כרוכה בלמידה והבנה של חומרי הגלם, אך עם מעט תשומת לב וטיפת השקעה, אפשר לזכות לראות את האנשים שאתם הכי אוהבים בעולם נהנים מאוכל משובח, ללא חשש וללא תחושת ויתור ופספוס.


מצורף אחד המתכונים שלי שנעה אוהבת במיוחד לעוגת קוקוס ללא גלוטן, בתיאבון:

כף שמן קוקוס 
1 ביצה 
כף קורנפלור 
3 כפות גדושות סוכר 
אופן ההכנה: 
1. מערבבים היטב בבלנדר.
2. יוצקים את התערובת לכוסות אפיה קטנות או תבניות סיליקון קטנות.
3. אופים 12 דק בחום של 250 מעלות עד להשחמה.
4.מצננים ומגישים.
לבריאות!

עוד

לא כדאי לפספס