יום הפסטה הבינלאומי: אבי מכין פסטת שף גורמה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

יום הפסטה: אבי מכין פסטת שף גורמה

תמונה גרסת הדפסה

יום הפסטה: אבי מכין פסטת שף גורמה

פסטה היא כביכול אחת המנות הקלות להכנה לארוחת ערב או צהריים, לוקחים חבילה של פסטה יבשה, מרתיחים ומסננים לתוך רוטב מועדף וכולם מרוצים. הכל טוב ויפה, זה אכן פתרון טוב ומזין לארוחה קלילה ואכן לקראת יום הפסטה אותו מציינים היום בעולם, אני רוצה לקחת אתכם למנה מיוחדת שהיא ארוחה מנחמת בצלחת, שאפשר להכין בקלות לאנשים איתם הכי מתחשק לכם לחגוג.

אוכל עבורי היא נחמה ואהבה לאנשים הכי קרובים שלך, בגלל זה בחרתי בעשייה שלי לפתוח את מעדניית סוליקה שהיא עבורי הלב. יש משהו מרגש בלהאכיל משפחות ואנשים ולהיכנס לתוך הבית שלהם עם הטעמים שלך.

ברוח האתגר השנתי שלי, כמובן שלא חייבים להכין הכל בידיים כדי ליצור מנה מאוזנת יותר אך בהחלט אפשר לבחור פסטה אורגנית ופסטה מחיטה מלאה כדי לשדרג את הערכים התזונתיים של המנה.

הפעם, בחרתי להציע לכם מתכון של סלט פסטה קר עם ירקות שורש וטחינה אסייאתית. 

מרכיבים: 

1 חבילת פסטה חיטה מלאה של שופרסל גרין או לחילופין - רוצים להכין את הפסטה בבית? קבלו מתכון זריז לפסטה שכל אחד יכול להכין בקלות:

לפסטה ביתית:

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס קמח פסטה

1 ביצה

חצי כפית מלח

מים לפי הצורך

 

לירקות: 

1 גזר חתוך לרצועות
צרור כוסברה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
פלפל חריף ירוק קצוץ דק

לרוטב: 

5 כפות טחינה גולמית
4 כפות סויה בהירה
כף סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 ס"מ ג’ינג’ר מגורד
4 כפות מים
מלח

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים כשבע דקות עד שמתקבל מרקם בצק גמיש וחלק.
  2. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך שעה.
  3. מרדדים את הבצק במערוך וחותכים לרצועות שיוצרות פסי בצק ארוכים ודקים 
  4. מקמחים את הרצועות המוכנות כדי שלא ידבקו זו לזו וממשיכים במלאכה.
  5. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים.
  6. מערבבים יחד עם כל חומרי הסלט עם מי הבישול הפסטה לרוטב.
  7. מוסיפים את הפסטה המוכנה - טרייה או יבשה, לסיר הרוטב.
  8. מגישים עם פרמז'ן ופטרוזיליה מעל.

בתיאבון!




עוד

לא כדאי לפספס