האתגר הבא: מעורב ירושלמי צמחוני או סינייה צמחונית? | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

האתגר הבא: מעורב ירושלמי או סינייה

תמונה גרסת הדפסה

מעורב ירושלמי צמחוני או סינייה צמחונית?

הפעם, לכבוד האתגר, אני יוצא לפגישה עם ירדן הראל, גם היא כמוני חברת נבחרת גרין ומתמודדת עם אתגר בישול לא קטן. ביחד ננסה לדבר על חומרי גלם, טעמים ומנות וגם על הדרכים של ירדן לצלם את המנות בצורה מעניינת ומדויקת. כי בואו נודה על האמת, שלא יזיקו לי כמה טיפים לצילום בטלפון. אני אמנם שולט בהכנות ובישול מנות וירדן רק בצעדיה הראשונים במטבח אבל התיעוד של המנות הוא חלק לא פחות חשוב כשהעיניים אלה שטורפות את המנות לפני הכל. 

אני מחכה למפגש לבישול משותף ולגלות מה אפשר ללמוד אחד מהשנייה שיעזור לנו בהמשך האתגר של שנינו.

כפי שאתם כבר יודעים, האתגר שלי לאורך השנה הוא להפוך מנות מזרחיות ביתיות למאוזנות יותר. יש לי שתי אפשרויות להכנה החודש, ואני צריך את עזרתכן ועזרתכם בבחירה:

איזו מנה הייתם רוצים להפוך למנה צמחונית? מעורב ירושלמי מתובל או מנת סינייה עסיסית? יש כמה דרכים לצמחן ולטבען מנה, אפשר להחליף בשר בסייטן או טופו טחונים או חתוכים ואפילו בשר טחון מן הצומח, מוצר שמחקה מרקם וטעם של בשר טחון אמיתי בצורה מצוינת. חלק בוחרים להשתמש גם בפטריות שונות בשל המרקם הבשרני ואפילו בחצילים שמדמים טקסטורה של בשר.

אשמח לשמוע אם יש לכם עוד רעיונות למתכונים שהייתם רוצים שאכין באתגר לאורך השנה בגרסאות מאוזנות אבל קודם כל הצביעו בסטורי כדי שנוכל להכין את המנה הצמחונית שאתם בחרתם החודש, עם מתכון ממני כמובן! 



עוד

לא כדאי לפספס