בפחות שומן: מחמאר של סוליקה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בפחות שומן: מחמאר של סוליקה

תמונה גרסת הדפסה

במעדניית סוליקה שלי, בשונה מהמסעדות בהן אני נותן ביטוי יותר מהוקצע לטעמים מהבית ומחוצה לו, יש לי את  הזדמנות לספר את הסיפור של המשפחה שלי, של הילדות שלי בפרדס-כץ, של סבתא סוליקה היקרה, דרך מעדנים, טעמים וריחות.

בדומה לסבתא שלי - שפים ומסעדנים שמבשלים מקדשים קודם כל את הטעם ואת התחושה של הסועד לאחר הארוחה, ומספר הקלוריות במנה הוא לא מה שעומד לרוב לנגד עינינו, אלא הטעם, הניחוח, הנדיבות והסיפור מאחוריה.

אוכל ביתי הוא אוכל שמקפל בתוכו זיכרונות, חוויות, רגעים שלא ניתן לשחזר.

הרגע המנחם בו אתה נכנס הביתה וכולו אפוף בריחות משכרים של בישולים, סירים שלוקחים את הזמן על האש או קציצות טריות שרק עכשיו הפכו פריכות ומזמינות.

אחת מהמנות האהובות עליי מבית אמא היא המחמאר, פשטידת תפוחי אדמה. מצד אחד כל כך פשוטה וקלאסית ומצד שני, מלאה בטעם שלוקחת את הנשמה הביתה. כדי להתאים את המנה לאתגר הפחתתי בכמות השמן וערכתי את המתכון מחדש לגרסה מאוזנת יותר. אז קבלו את המחמאר א-לה-שופרסל-גרין, אותו מחאמר מצוין, רק יותר מאוזן.

 

מתכון המחמאר של אבי

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה מבושלים עד לריכוך, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ 

1 בצל קצוץ ומטוגן קלות 

1 שן שום, קצוצה

1/2 כוס כוסברה, קצוצה

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות מלח גס

1.5 כף פלפל שחור גרוס

1 כפית כורכום

3 ביצים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה.
  3. מעבירים את חומרי הבלילה לתבנית 26 משומנת קלות. 
  4. אופים 35 דקות.  



 

עוד

לא כדאי לפספס