דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דברים שלא ידעת על קמומיל וטיפוח העור

תמונה גרסת הדפסה

את הקמומיל רובנו מכירות בתור תה מרגיע, אבל עולם הקוסמטיקה השכיל לנצל את מעלותיו גם עבור טיפוח וטיפול בעור

בשנים האחרונות ישנה מגמה ברורה של חזרה לטבע ושימוש בכל הטוב שהוא יודע לספק לנו גם עבור טיפוח העור.

אחד הצמחים הידועים במעלותיהם הוא הקמומיל (בבונג בעברית), שאנחנו מכירות בעיקר מחליטות התה. בתקופות קדומות שימש הקמומיל כעשב מרפא מרכזי, בעיקר לטיפול בבעיות עיכול, דלקות וזיהומים בקטריאליים. גם היום הוא נמצא בשימוש תדיר ברפואה הטבעית המודרנית ולאחרונה הפך לרכיב מרכזי גם בעולם הקוסמטיקה.

בסדרת הקמומיל של sCOSMETICS בשופרסל תמצאו תחליב גוף וקרם ידיים.

תמונה של קרם גוף קמומיל וקרם ידיים קמומיל

קרם גוף קמומיל 400 מ"ל, קרם ידיים קמומיל 120 מ"ל, סדרת NATURE מבית sCOSMETICS SPAIN, שופרסל

מי הוא הקמומיל?

מקור השם קמומיל הוא מהשפה היוונית: Chamos פירושו קרוב לאדמה ו-Melos הם תפוחים. הקמומיל הוא צמח נמוך שמפיץ בפריחתו ריח משכר המזכיר ריח של תפוחי עץ ומכאן נגזר שמו.

הקמומיל מכיל שפע רכיבים חשובים וביניהם ויטמין A, מינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן, מנגן ואבץ וחומרים נוגדי אלרגיות ונוגדי דלקות.

מה הוא יודע לעשות?

הקמומיל ידוע בתכונותיו המרגיעות ושילובו בקרמים השונים מסייע להרגעת גירויים ואדמומיות בעור, הפחתת נפיחויות והחייאת עור עייף. התכונות המרגיעות שלו הופכות אותו למתאים במיוחד לבעלי עור רגיש.

בנוסף מכיל הקמומיל חומרים נוגדי חמצון שנלחמים ברדיקליים החופשיים שגורמים להזדקנות מואצת של העור. שימוש במוצרים המכילים קמומיל יוביל למראה עור רענן, חלק, צעיר ובריא יותר ויכול לסייע בהפחתת הנראות של כתמי עור ומרקם לא אחיד. הרכיבים האנטי דלקתיים שבו יכולים לסייע כטיפול משלים במחלות ובפגעי עור.

 

עוד באותו נושא

לא כדאי לפספס