תבשיל עדשים ירוקות ופטריות על פולנטה | מתכון - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תבשיל עדשים ופטריות על פולנטה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתבשיל עדשים ירוקות ופטריות על בסיס פולנטה

תבשיל טעים, בריא ומשביע, עשיר בחלבון ובירקות, שמגישים על פולנטה חמימה ורואים איך כולם מחסלים את המנה במהירות!

 

תבשיל עדשים ופטריות על פולנטה

4 מנות

חומרים:

לפולנטה:

½ כוס קמח פולנטה

1 כוס חלב

1 כוס מים

20 גרם חמאה

½ כפית מלח

 

לתבשיל:

2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות

½ כפית מלח

½ כפית פלפל

1 כפית סוכר

2 סלסלות פטריות שמפיניון/פורטובולו (כ-400 גרם)

1 שן שום כתושה

קורט רוזמרין

קורט אורגנו

1 עגבניה טרייה חתוכה לקוביות

½ כוס עדשים ירוקות

 

הכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ-20 דקות, עד שהם זהובים-שחומים.
  2. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ואת הפטריות.
  3. מטגנים כ10-15 דקות עד שהפטריות רכות ומוכנות ואין כמעט נוזלים בסיר.
  4. בסיר בינוני שמים עדשים ו-2 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10-20 דקות עד שהעדשים ״נגיסות״ ןלא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים.
  5. מוסיפים את העדשים לסיר של הבצל והפטריות, מוסיפים שום, רוזמרין ואורגנו ומערבבים כשתי דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. סמוך להגשה מכינים את הפולנטה: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים וחלב עם המלח והחמאה.
  7. שופכים את קמח הפולנטה בעדינות, בצורת זרזיף דק לתוך הסיר ומערבבים בעזרת מטרפה ללא הפסקה.
  8. ממשיכים לערבב עד שהפולנטה מתגבשת לכדי דייסה נוזלית. אל תבשלנו יותר מדי כי הפולנטה תהפוך לסמיכה.
  9. מעבירים מיד את הפולנטה לצלחות ומסדרים בעיגול. (אם תקחו שהפולנטה תתקרר לא תוכלו למזוג אותה).
  10. מניחים על הפולנטה את התבשיל ומקשטים בקוביות עגבנייה טרייה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס