קציצות טופו
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות טופו

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 20 קציצות

קציצות טבעוניות עשירות וטעימות במיוחד, שגם חובבי הבשר יטרפו, ורובם גם לא ינחשו שהן מטופו!

נפלאות כארוחת צהריים משביעה לצד אורז וסלט.

חומרים:

לרוטב

2 כפוץ שמן זית

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

1 פחית שימורי עגבניות קצוצות (400 גרם)

½ כוס מים

לקציצות:

1 חבילת טופו

1 כוס פטרוזיליה/כוסברה או שילוב של שניהם

1 בצל מקולף וחתוך לרבעים

½ כוס תערובת של קשיו ואגוזי פקאן

½ כוס קמח עדשים/קמח חומוס

2 שיני שום

1 כפית מלח

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

½ כפית כורכום

¼ כפית קינמון

¼ כפית פלפל שחור

הכנה:

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ-15 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא זהוב-שחום.
  2. מוסיפים שום, פפריקה, מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את שימורי העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים ומבשלים כ-25 דקות ובזמן הזה מכינים את הקציצות.
  5. מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותה.
  6. במעבד מזון שמים את כל חומרי הקציצות: טופו, פטרוזיליה, בצל, אגוזים, קמח ואת כל התבלינים ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
  7. בידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות ומעט שטוחות.
  8. מניחים את הקציצות על הנייר המשומן ומברישים אותן בשמן בחלק העליון.
  9. אופים 15 דקות עד שהן מזהיבות.
  10. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים ביחד כשלוש דקות.
  11. מגישים חם.
  12. שומרים במקרר עד שלושה ימים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס