מתכון לקיש בצל טבעוני - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קיש בצל טבעוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקיש בצל טבעוני

  • דרגת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 1

קיש בצל טבעוני שאתם חייבים להכין!


מצרכים:
לבסיס:
2 כוסות קמח
¼ כוס שמן זית GREEN
½ כוס מים קרים
½ כפית מלח
למלית:
2 בצלים גדולים פרוסים דק
3 כפות שמן זית GREEN
½ כף חומץ בלסמי
קורט מלח
1 חבילה (300 גרם) טופו GREEN
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמרי בירה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ, משתמשים רק בחלק הירוק

אופן הכנה:
מכינים את הבסיס:
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגלה בקוטר 22 ס"מ.

בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי הבצק. אם צריך אפשר גם ללוש עם הידיים עד שמתקבל בצק
אחיד. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ובעזרת הידיים ומשטחים מהמרכז לשוליים עד שנוצרת
קלתית דקה ויפה. מהדקים אותה היטב לדפנות ומיישרים את הקצוות. דוקרים את התחתית בעזרת
מזלג ואופים 20-25 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
מכינים את המילוי:
מחממים שמן במחבת בינונית על אש בינונית ומוסיפים פנימה את הבצל. מטגנית את הבצל ומערבבים
מדי פעם. כדי שהבצל לא ישרף, חשוב להוסיף כך מים כל פעם שרואים שהבצל מתחיל להידבק
למחבת. ממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב, 35-40 דקות.
מוסיפים למחבת את החומץ הבלסמי ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי.
מכניסים לקערת מעבד מזון ¾ מכמות הבצל המקורמל, טופו, סויה, שמרי בירה, מלח ופלפל. מעבדים
עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת על בצק הקלתית ומיישרים.
מפזרים מעל את הבצל המקורמל שנותר בשכבה אחידה ומפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ.
אופים את הקיש בתנור 20-25 דקות או עד להזהבה.

 

בתאבון!

 

כתיבת מתכונים: נטע ליבנה

צילום: דניאל שכטר

סטיילינג: נעה קנריק

 

 

לעוד מתכונים טבעוניים, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס