עוגת שוקולד רכה ואוורירית
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת שוקולד רכה ואוורירית

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה

 

עוגת שוקולד רכה ואוורירית שכולם אוהבים.

בזכות השימוש בשוקו אפשר להשתמש בפחות סוכר מאשר במתכונים הרגילים,

והכי חשוב - רק קערה אחת ומטרפה והיא שלכם!

 

עוגת שוקו - שוקולד

לתבנית בקוטר 24 ס״מ

חומרים

4 ביצים

1 כוס סוכר

⅓1 כוסות שוקו

1 כוס שמן קנולה

2 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

½ כפית מלח

⅓ כוס קקאו (לא שוקולית)

לציפוי

200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

50 מ״ל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

סוכריות/אגוזים

 

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית- עיגול ולתחתית ורצועה לדפנות.
  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר כדקה.
  4. מוסיפים שמן ושוקו תוך כדי ערבוב.
  5. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח וקקאו.
  6. טורפים עד שהבלילה אחידה ולא מעבר לכך.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה. לאפייה אחידה מומלץ לסובב את הבתנית בתנור אחרי 30 דקות. אחרי 40 דקות מומלץ לבדוק את העוגה עם קיסם לראות מה מצבה. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. המנעו מאפיית יתר שתגרום לעוגה להיות יבשה.
  8. שומרים בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר.

ציפוי:

  1. בקערה המתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד ומחממים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום, עד שהשוקולד כמעט נמס לגמרי.
  2. מערבבים היטב ומוסיפים שמנת ואבקת סוכר. מצננים מעט לרמת סמיכות המתאימה לציפוי ומוזגים על העוגה.
  3. מקשטים באגוזים / סוכריות צבעוניות או בכל קישוט שאוהבים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס