מתכון לעוגת גבינה ביתית אפויה - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גבינה אפויה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גבינה ביתית אפויה

  • דרגת קושי: בינוני
  • מספר מנות: תבנית עגולה בקוטר 24

עוגת גבינה אפוייה וטעימה!

מצרכים:
5 ביצים מופרדות
750 גרם גבינה לבנה 5%
½ 1 גביעי יוגורט נטול לקטוז 10% GREEN
5 כפות קורנפלור GREEN
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
מיץ מחצי לימון גדול (2-3 כפות)
גרידת לימון מלימון שלם


אופן הכנה:
מניחים קערת מים בתחתית התנור ומחממים ל-200 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה מערבבים חלמוני ביצה, גבינה, יוגורט, תמצית וניל, קורנפלור, גרידת לימון ומיץ לימון.
בקערה נפרדת מקציפים את חלבוני הביצה. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן, מוסיפים בהדרגה את
הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים 1/3 מתערבת הגבינות לקצף ומערבבים.
מוסיפים את יתר התערובת ומקפלים פנימה בעדינות.
מעבירית את התערובת לתבנית קפיץ 24 ס”מ, משומנת.
אופים במשך 15 דקות, מוציאים בזהירות מהתנור, בעזרת סכין משחררים את קצוות העוגה מהתבנית.
מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות צלזיוס ואופים לעוד כשעה או עד שהעוגה
מזהיבה.
מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור הסגור לעוד 20 דקות.

תהנו!

כתיבת מתכונים: נטע ליבנה

צילום: דניאל שכטר

סטיילינג: נעה קנריק

 

לעוד מתכונים לשבועות, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס